Senki nem akar a Fidesz jelöltje lenni a dunaújvárosi időközi választáson

Február 16-án időközi parlamenti választást tartanak Dunaújvárosban, és dacára annak, hogy január 10-ig össze kell gyűjteni az induláshoz szükséges támogatói aláírásokat, a kormánypártoknak még mindig nincs jelöltjük – írja a Népszava.

Az időközi választásra azért van szükség, mert a kerület jobbikos országgyűlési képviselője, Pintér Tamás októberben polgármester lett, ezért le kellett mondania a parlamenti mandátumról. A Jobbik, a Momentum, az LMP és a baloldali pártok ahogy ősszel, a mostani időközi parlamenti választáson is összefogva indulnak, Kálló Gergelyt, Pintér Tamás asszisztensét jelölik a pozícióra.

A kormánypártoknak azonban még nincs jelöltje, hiába ígérte azt korábban a Fidesz választókerületi elnöke, Dorkota Lajos, hogy december közepén megnevezik az aspiránst. A Népszava úgy tudja,

a Fidesz több, a szakmájában elismert, a választók által megbecsült párton kívüli dunaújvárosit is megkeresett, de egyikük sem vállalta a jelöltséget.

Dunaújváros jegyzője, Sürü Renáta ugyanakkor december végén bejelentette, hogy „függetlenként” indul a pozícióért. A Népszava szerint a városban sokan úgy vélik, hogy őt fogja majd tolni a Fidesz-KDNP. Ezt maga Sürü sem cáfolta, hozzátéve, január 5-én bővebben is nyilatkozik majd.

A Népszavának nyilatkozó helyiek egyébként az ellenzéki összefogás jelöltjét érzik esélyesnek, szerintük az őszi ellenzéki siker újra mozgósítja majd a Fidesszel elégedetleneket, Orbán szavazói pedig elkedvetlenedtek.

Kapcsolódó hírek