Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Népszava: „Erősödik a belső kritika” a Fideszben

A Népszava forrásai szerint még mindig nem fejeződött be az önkormányzati választás csúfos eredményeinek értékelése a Fideszben, a párt januári elnökségi ülésein állítólag ezzel összefüggésben is várhatóak komoly döntések.

A lap a kormánypárt háza táján erősödő belső kritikákról ír: több, névtelenséget kérő fideszes polgármester is arról panaszkodott, hogy a választás előtt a „központból küldtek le” embereket, mások a rájuk erőltetett kampánycsapatok rossz döntéseiről számoltak be, míg egyikük azt mondta,

„Több helyen tanítanivalóan hülyék voltunk”.

Többen kritizálták a korábban szintén sokkal jobban működő, belső felhasználásra készült közvélemény-kutatások minőségét is. Egy forrás megemlített egy nagyvárost, ahol nem tudták előrejelezni a végeredményt megbízhatóan, miközben a párt kampányának irányítói ezekre az adatokra építettek, nem a helyiek tapasztaltára.

A Népszava úgy értékel, az önkormányzati választás eredménye komoly gyomros volt a Fidesznek, ezt mutatják azok a belső kritikák, melyeket évek óta most lehet először hallani. Nem beszélve Lázár János nyilvános beszólogatásairól, miszerint a Fidesznek változnia kell, a nemzeti oldalnak le kell vonnia a tanulságot.

A kritikák és a bénázó kommunikáció kezelésére egyébként „hazajön” Londonból az egy ideje parkolópályára tett Habony Árpád is, erről ugyancsak a Népszava írt korábban.

Kapcsolódó friss hírek

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül