Népszava: „Erősödik a belső kritika” a Fideszben

A Népszava forrásai szerint még mindig nem fejeződött be az önkormányzati választás csúfos eredményeinek értékelése a Fideszben, a párt januári elnökségi ülésein állítólag ezzel összefüggésben is várhatóak komoly döntések.

A lap a kormánypárt háza táján erősödő belső kritikákról ír: több, névtelenséget kérő fideszes polgármester is arról panaszkodott, hogy a választás előtt a „központból küldtek le” embereket, mások a rájuk erőltetett kampánycsapatok rossz döntéseiről számoltak be, míg egyikük azt mondta,

„Több helyen tanítanivalóan hülyék voltunk”.

Többen kritizálták a korábban szintén sokkal jobban működő, belső felhasználásra készült közvélemény-kutatások minőségét is. Egy forrás megemlített egy nagyvárost, ahol nem tudták előrejelezni a végeredményt megbízhatóan, miközben a párt kampányának irányítói ezekre az adatokra építettek, nem a helyiek tapasztaltára.

A Népszava úgy értékel, az önkormányzati választás eredménye komoly gyomros volt a Fidesznek, ezt mutatják azok a belső kritikák, melyeket évek óta most lehet először hallani. Nem beszélve Lázár János nyilvános beszólogatásairól, miszerint a Fidesznek változnia kell, a nemzeti oldalnak le kell vonnia a tanulságot.

A kritikák és a bénázó kommunikáció kezelésére egyébként „hazajön” Londonból az egy ideje parkolópályára tett Habony Árpád is, erről ugyancsak a Népszava írt korábban.

Kapcsolódó hírek