Idén is megőrültek Mága Zoltán újévi koncertjéért az emberek

Mága Zoltán újévi koncertje Budapesten 2020. január 1-jén.
Mága Zoltán újévi koncertje Budapesten 2020. január 1-jén. Fotó: MTI/Mága Zoltán

Telt ház előtt, 13 ezer fős közönséggel köszöntötte az új évet január elsején a Papp László Budapest Sportarénában Mága Zoltán, a kormány közpénzekkel alaposan kitömködött udvari hegedűse – írta az MTI a zenész sajtósa nyomán.

 

A szeánszról nem hiányzott a fodbalmagyarság legújabb igazodási pontja, az Ismerős arcok zenekar Nélküled című száma sem, melyet több mint kétszáz felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, erdélyi és magyarországi gyermekkórus közreműködésével, két felvidéki gyermek szólóéneklésével, valamint a szerző, Nyerges Attila énekes közreműködésével énekelték el.

Az eseményen idén is átadták az újévi koncert két gáladíját, amelyet ezúttal Bodrogi Gyula és Szakcsi Lakatos Béla érdemelt ki.

Mága Zoltán a 2020-as évet köszöntő gálakoncertjével új hagyományt is kívánt teremteni: ezentúl minden koncertjének bevételéből egy hazai kórházat támogat nagy értékű orvosi műszer vásárlásával, hogy segítse a kisgyermekek gyógyulását. Ez évben állítólag a budapesti Heim Pál Gyermekkórház koraszülött osztályát segítette egy speciális ultrahang készülékkel.

Kapcsolódó hírek