Kiderült, mire számíthat a tanárnőjét megkéselő győri diák

A Magyar Nemzet értesülései szerint közfeladatot ellátó személy elleni emberölés kísérletével gyanúsítják a 17 éves H. Andrást, aki december elején több késszúrással megsebesítette osztályfőnökét egy győri középiskolában.

A diákra így – aki állítólag azért támadt az 51 éves pedagógusra, mert hármast adott a dolgozatára –, a Btk. szerint

5-15 éves szabadságvesztés várhat, az ítélet valószínűleg a kiszabható tartomány felső határához közelít majd.

A fiút eddig kétszer hallgatták ki, a késelés napján azonnal beismerte és „megbánta” tettét, annak ellenére, hogy magára a szurkálásra állítása szerint nem emlékszik, és ehhez a második, karácsony előtti kihallgatásán is tartotta magát. Továbbra is azt mondja, nem tudja, miért késelte meg a pedagógust.

Úgy tudni, H. Andrást a folytatásban igazságügyi elmeorvosi szakértői vizsgálatnak vetik alá, hogy kiderüljön, alkalmas-e egyáltalán a börtönre, vagy a letartóztatás körülményei miatt várható, hogy további pszichés sérülés éri, valamint arra is választ kell keresni, hogy beszűkült tudatállapotban késelt-e, illetve nincs-e olyan betegsége, mely kizárná a büntethetőséget. Egy másik szakértőnek pedig állítólag azt is vizsgálnia kell, hogy a támadáshoz használt 10 centi pengehosszúságú zsebkés alkalmas-e egyáltalán emberélet kioltására.

Kapcsolódó hírek