„Először azt hittük, hogy a tanárnő rosszul lett, aztán megláttuk a kést” – diákok nyilatkoztak a győri késelésről

Három tanítási órát várt, majd megszurkálta osztályfőnökét.

A 17 éves szurkáló kése a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumban 2019. december 5-én.
A 17 éves szurkáló kése a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumban 2019. december 5-én. Fotó: police.hu

Három pszichológus érkezett péntek reggel abba a győri szakközépiskolába, ahol csütörtökön több késszúrással megsebesített egy diák egy tanárt az órán, miután hármast kapott a dolgozatára. Az Index riportja szerint a szakemberek most azokkal beszélgetnek, akik közelről látták a történteket.

Módos Gábor, a Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakközépiskola igazgatója elmondta, az eset másnapján még ő, és több tanár is a történtek hatása alatt van. A 17 éves késelő az igazgató szerint kitűnő tanuló volt, semmi nem mutatta, hogy problémái lennének.

„Egy visszahúzódó gyerek, egy-két barátja van, de bulizni, szórakozni egyáltalán nem járt”

– ezt már diáktársai mondták a késelőről. Elmesélték azt is, hogy egyszer, amikor valamivel ugratták, ő akkorát csapott az asztalra, hogy mindenki csak nézett.

Magáról a késelésről azt mondták az osztálytársak, hogy a fiú már a második órán megkapta a hármas matekdolgozatot, de ekkor még kivárt, és csak az ötödik órában, fizikaórán késelte meg az osztályfőnökét:

„Kivitte a füzetét, hogy szeretne valamit mutatni, a tanárnő mögé állt és hátba szúrta. Először azt hittük, hogy a tanárnő rosszul lett, mert egy kicsit félredőlt, Bandi meg csak segít neki. Aztán megláttuk a kezében a kést. A mellettem ülő srác kiugrott a padból, de addigra még egyszer megszúrta a kezén. Végül ő csavarta ki a kezéből a kést, egy másik osztálytársunk pedig kirohant a teremből segítséget hívni.”

A sikoltozást állítólag több osztályteremmel arrébb is hallani lehetett.

Az 51 éves tanár jelenleg is kórházban van, állapota stabil, csütörtökön megműtötték, napokon belül hazatérhet. A késelő diák őrizetben van, kezdeményezni fogják letartóztatását.

Kapcsolódó hírek