Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Az ifjú helyettes államtitkár szerint az oroszok jelentik a legnagyobb veszélyt Európára

Meglepő felvétel került elő Rácz Zsófiáról, arról a 22 éves helyettes államtitkárról, akinek kedvéért törvényt is módosítottak, hogy diploma nélkül dolgozhasson Novák Katalin szárnyai alatt.

Rácz Zsófia nyáron, amikor még Washingtonban volt a magyar állami pénzből finanszírozott amerikai alapítvány ösztöndíjasaként, meghívott vendégként szerepelt egy podcast adásban.

Az Index által közzétett felvételen, a Global Policy Institute műsorában a fiatal politikust arról kérdezték, hogy a terrorizmus, Irán vagy Oroszország jelent-e komolyabb fenyegetést Európa számára. Rácz Zsófia erre kérdésre a magyar kormány álláspontjával teljesen ellentétes választ adott, azt felelte, hogy egyértelműen Oroszország jelenti a legnagyobb veszélyt.

Szerencsére a terrorizmus nem olyan nagy probléma Európában. Természetesen voltak ezek a nagyon szomorú és borzalmas esetek, de szerencsére ez nem egy trend. Azt gondolom, ha külső biztonsági kockázatokról beszélünk, akkor Oroszországot kell, hogy mondjam. Mert láttuk, ahogy Oroszország a dezinformációt, mint stratégia használja, hogy káoszt okozzon Amerikában és Európában. Ez olyan fajta fenyegetés, amitől leginkább nem félnünk kell, hanem felkészülni rá

– mondta, és mikor a műsorvezető visszakérdezett, Rácz egy igennel megerősítette álláspontját.