Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Idén is Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar, 400 milliárd felett a vagyona

Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke a székesfehérvári Sóstói Stadionban tartott, sajtótájékoztatóval egybekötött helyszíni bejáráson 2012. október 31-én.
Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke a székesfehérvári Sóstói Stadionban tartott, sajtótájékoztatóval egybekötött helyszíni bejáráson 2012. október 31-én. Fotó: MTI/Földi Imre

Közzétette a Forbes az idei összeállítását Magyarország leggazdagabb embereiről, a lista élén 407,7 milliárdos becsült vagyonával Orbán Viktor gyerekkori barátja,

Mészáros Lőrinc áll.

A gazdasági lap megjegyzi, Mészáros egyik fő érdekeltsége az Opus Global Nyrt. árfolyama esett ugyan 2019-ben, de tőzsdére vitte az MKB-t, megjelent a Takarékbankban, és bevásárolta magát idén a Titászba és a Tigázba is. Emellett a felcsúti oligarcha cégcsoportja egyre több megrendelést kap az állami MVM-hez tartozó Paksi Atomerőműtől, legutóbb pedig az irányítása alatt kizsigerelt Mátrai Erőművet egyszerűen megvette az állam.

A Forbes azt is hozzáteszi, a milliárdos gázszerelő egyre többször üzletel közvetlenül Orbán Viktor vejével – Tiborcz István cége legutóbb a tarcali Andrássy kastélyt „vette meg” Mészáros érdekeltségétől.

A leggazdagabb magyarokat összesítő lista második helyre Csányi Sándor került, 368 milliárd forinttal, ami közel 50 milliárdos ugrás a tavaly év végi becsült vagyonához képest.

A harmadik helyre Gattyán Györgyöt sorolta a Forbes 244,9 milliárdos vagyonával, nála gyakorlatilag nem történt számottevő változás.

Érdekesség, hogy a listára idén először felkerült Vajna Tímea is, Andy Vajna özvegyének 37 milliárdos vagyona a 40. helyre volt elég.

Kapcsolódó friss hírek