Orbán vejének cégéhez került egy ötcsillagos szálloda Mészáros Lőrinc érdekeltségétől

„Nem lop, hanem szerencsésen versenyez.”

Az ötcsillagos Andrássy Rezidencia Tarcalon.
Az ötcsillagos Andrássy Rezidencia Tarcalon. Fotó: andrassyrezidencia.hu

Új tulajdonosa van a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa szállodának, méghozzá Orbán Viktor milliárdos vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltsége, a BDPST Group – jelentette be a cég.

A BDPST a szállodát tulajdonló és üzemeltető Témadesign Kft.-t vásárolta meg.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyetlen ötcsillagos szállodájának helyet adó kúria épülete hosszú ideig az Andrássyak tulajdonában állt, szállodaként pedig 2008-ban nyitotta meg először kapuit. Úgy tudni, ahotelt felújítják, 12 új szobát, kültéri medencét és rendezvényhelyszínt is kialakítanak.

A cég közlése szerint a szállodához tartozó, eddig kihasználatlan borászati épületet több mint 100 ember befogadására alkalmas, modern rendezvényhelyszínné alakítják át, hogy „jövedelmezőbbé tegyék a létesítményt”, és hosszú távon megőrizzék a munkahelyeket.

Az új szobák kialakítására és a belső terek felújítására a korábbi tulajdonos által a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretén belül elnyert, 324,5 millió forint vissza nem térítendő szállodafejlesztési támogatást is felhasználják.

A 444.hu emlékeztet, a BDPST Zrt. által megvett Témadesign Kft. előzőleg Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozott. Az egykori gázszerelő családi vállalkozása, a Mészáros Gasztro Kft. ugyanis még 2017-ben vásárolta meg a céget, mely az említett ötcsillagos hotelt birtokolja.

Kapcsolódó hírek