Meghalt Benkő Dániel

Benkő Dániel.
Benkő Dániel. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Tegnap este tragikus hirtelenséggel 72 éves korában elhunyt Benkő Dániel lantművész – írja a Ripost. A bulvárlap telefonon próbálta elérni Benkőt, de állítólag a művész egy közeli barátja vette fel, aki a lapnak elmondta,

a zenész hirtelen rosszul lett és meghalt.

A Ripost úgy tudja, Benkő Dániel este mellkasi nyomásra panaszkodott, azonban hiába hívtak hozzá segítséget, már nem lehetett megmenteni.

Benkő 1947. július 29-én született Budapesten, 1969-1971 között Szendrey-Karper László tanítványa volt, 1971-ben elvégezte a Zeneművészeti Főiskola zenetanárképző intézetét. 1971-1973 között Angliában lant mesterkurzuson vett részt, 1976-ig gitártanárként dolgozott, ezt követően a Zeneakadémia lantprofesszora, illetve a groznjani nemzetközi lantkurzus és a Kloster-Langwaden zenei vezetője lett.

Benkő Dániel 1971-ben megalakította a Bakfark Consortot, velük szinte a világ összes országában koncertezett. 1984-től a Céh Művészeti Alkotó és Kutatási Egyesület elnöke volt, ugyanettől az évtől az V. kerületi örmény kisebbségi önkormányzat képviselője. 1998-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét vehette át munkásságáért.

A kétezres években kereskedelmi csatornákon tűnt fel, szerepelt a Celeb vagyok, ments ki innen! című realityben, a Vacsoracsatában, és 2009-ben szintén az RTL Klubon indult el a Benkő feleséget keres című műsora.

Kapcsolódó hírek