Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Szijjártó: megkezdődik a magyar űrhajós kiválasztása

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j2) találkozója Dmitrij Rogozinnal, a Roszkozmosz orosz állami űrügynökség igazgatójával (b3) Moszkvában 2019. december 13-án.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j2) találkozója Dmitrij Rogozinnal, a Roszkozmosz orosz állami űrügynökség igazgatójával (b3) Moszkvában 2019. december 13-án. Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

Magyar-orosz űrkutatási projektek indításáról, valamint a 2024-2025-ben a Nemzetközi Űrállomásra felküldendő magyar űrhajós kiválasztásának és kiképzésének megkezdéséről állapodott meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Dmitrij Rogozinnal, a Roszkoszmosz orosz állami űrkutatási vállalat igazgatójával pénteken Moszkvában.

Mint ismert, a magyar kormány legutóbb azt találta ki, hogy 2024-2025-re magyar kutatóűrhajóst küld a Nemzetközi Űrállomásra.

„Az Oroszországban jelenleg folytatott űrprojektek közül azok, amelyekben eddig is volt magyar hozzáadott technológiai érték, hivatalosan is magyar-orosz űrkutatási projektekként folytatódnak” – magyarázta az MTI-nek Szijjártó az első sikert.

„A magyar-orosz űrkutatási, űrtechnológiai együttműködés egyik legfontosabb céljaként immáron közösen tűztük ki azt, hogy 2024-2025-re egy magyar kutatóűrhajós kezdhessen el dolgozni a Nemzetközi Űrállomáson. Az ehhez szükséges kiválasztási és képzési munkálatokat haladéktalanul megkezdjük” – nyugtatott meg a mindenhez IS értő magyar külügyminiszter.

Szijjártó Péter azt is megsélte, a megállapodás „egészen új dimenziók nyit meg” az egész magyar gazdaság, valamint a magyar-orosz együttműködés számára.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten