Nem lohad a forradalmi hevület, most fekete maszkban ült be az ellenzék a Parlamentbe

Igazi kis rosszcsontok.

A DK, az MSZP és Párbeszéd képviselői a kulturális törvénycsomag szavazása közben tiltakozásul felállnak és fekete maszkot tartanak az arcuk elé az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. december 11-én.
A DK, az MSZP és Párbeszéd képviselői a kulturális törvénycsomag szavazása közben tiltakozásul felállnak és fekete maszkot tartanak az arcuk elé az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. december 11-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Kedden már megcsillogtatta rettenetes rezsimbuktató fegyverét az ellenzék: a házirend-szigorító törvény megszavazása után az MSZP, a Párbeszéd és a DK képviselői nem kevesebbet vállaltak, mint hogy HÁTAT FORDÍTOTTAK az Országgyűlésnek, ma azonban ennél is továbbmentek,

fekete maszkot húztak a parlamenti munkához!

A bátor akció a várt eredményt hozta, a parlament fideszes többsége 115 igen, 53 nem és 3 tartózkodó szavazattal simán jóvá hagyta a kormány kulturális törvénycsomagját, Orbán bosszúját Budapesten ellen, amely miatt hétfőn ezrek tiltakoztak a Madách téren.

Hogy mit lépnek ezután az ellenzéki pártok – mérges papírcsákót hajtogatnak-e, esetleg fél lábra állnak, vagy kinyitnak egy esernyőt, mint a másik fékevesztett rebellis hadtest, a pedagógusok –, azt egyelőre megtippelni sem mernénk.

Kapcsolódó hírek