Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Hátat fordított az ellenzék a parlamentben a még szigorúbb „szájkosár” miatt

Az MSZP és a DK képviselői kivonulnak az ülésteremből az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló szavazás után az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. december 10-én. A jövőben szigorúbban büntethetők a Ház rendjét megsértő képviselők.
Az MSZP és a DK képviselői kivonulnak az ülésteremből az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló szavazás után az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. december 10-én. A jövőben szigorúbban büntethetők a Ház rendjét megsértő képviselők. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Elfogadta ma a kormánypárti többség az „Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények” módosítását, vagyis hogy még szorosabb pórázra fűzzék az üléseken hepciáskodó ellenzéket.

A jövőben például „az ülést vezető elnök rendreutasítás és figyelmeztetés nélkül megvonhatja a felszólalási jogot attól a képviselőtől, aki az ülést vezető elnök döntését, ülésvezetését kifogásolja”.

Egy másik pont szerint „azt a képviselőt, aki az ülés, a vita vagy a szavazás menetét zavarja, vagy az Országgyűlés ülésének résztvevőjét az üléstermi jogai gyakorlásában vagy kötelezettségei teljesítésében zavarja, az ülést vezető elnök az adott ülésnapról vagy ülésről kizárhatja vagy a képviselő azonnali hatályú kitiltását rendelheti el”.

A törvény az eddigiektől eltérően szabályozza a kizárást: a kizárt képviselő köteles a szóbeli döntés után azonnal elhagyni az üléstermet, ha pedig ennek nem tesz eleget, vele szemben súlyosabb intézkedés, a kitiltás alkalmazható.

A kitiltás súlyosabb, mivel a kitiltott nemcsak az üléstermet, hanem az Országházat, az Országgyűlés Irodaházát és az Országgyűlés Hivatalának elhelyezésére szolgáló épületeket is köteles elhagyni.

Az ellenzék, mely eddig is csak közbekiabálással, táblafelmutatással, üléstermi akciózással tudta magára felhívni a figyelmet Orbán demokrácia-bábszínházában, természetesen nem szavazta meg a módosítást, ehelyett – a jobbikos és az LMP-s képviselők kivételével –

a szavazás után felálltak, hátat fordítottak az ülésteremnek, majd kivonultak.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten