Agyonvertek, majd kukába dobtak kilenc kutyát Jászberényben

Kilenc kutyatetemet – öt német juhász kölyköt, az anyjukat, valamint három nagyobb kölyköt – dobtak a jászberényi gyepmesteri telep konténerébe, a telep állatorvosa szerint mindegyiket agyonverték.

Dr. Csabai Tibor a Blikknek elmondta,

csupa vér volt a kutyák feje búbja és bundája, a foguk között vér szivárgott, minden jel szerint agyonütötték őket.

A kiskutyák mindössze 6 hetesek lehettek.

Az ügyből rendőrségi feljelentés lett, a hatóság azonban bűncselekmény hiányára hivatkozva november 11-én lezárta a nyomozást, az állatorvost ki sem hallgatták, és az ügyészség által elrendelt új vizsgálat sem állapított meg bűncselekményt.

A rendőrök előzőleg a telephely kamerájának felvétele alapján azonosították azokat Jászberény környéki kutyatenyésztőket, akik egy Suzukiból dobálták ki a tetemeket.

A nyomozást lezáró jegyzőkönyv szerint ugyanakkor a tenyésztők állatorvosa azt állította, a kutyák szopornyicás fertőzést kaptak. Csabai Tibor szerint viszont nincs olyan fertőző betegség, mely egyszerre végez ennyi kutyával, ha pedig gyógyíthatatlan az eb, humánus módon kell megszabadítani szenvedéseitől.

A Blikk szerint a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány képviselői már tudják, hogy kik az állatkínzók, és fel akarják keresni őket.

Kapcsolódó hírek