Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Kirúgták a Közszolgálati Egyetem oktatóját egy szexista Facebook-komment miatt

Kirúgták a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről Lattmann Tamás nemzetközi jogászt, az intézmény oktatóját, miután egy Facebook-kommentben az Alapjogokért Központ nevű fideszes propaganda-intézmény munkatársain gúnyolódott.

A Népszava azt írja, Lattmann még novemberben szólt hozzá Pikó András józsefvárosi polgármester egyik bejegyzéséhez. Pikó posztja arról szólt, hogy mennyire bírná, ha Párkányi Eszter (az Alapjogokért Központ „elemzője”) immár a józsefvárosi ellenzéki győzelmet is olyan „tudományos alapossággal” elemezné, mint ahogy a kampányban a Fidesznek nyalt alá.

Lattmann Tamás ehhez fűzte hozzá félreérthetően dedós kommentjét:

„Ez az Alapjogokért Központ az a hely, ahol még az alapszakos diplomájukat sem megszerzett »elemzők« osztják az okosságot a propagandamédiában. Igaz, legalább csinosak. Vajon milyen funkcióik vannak még? :D”

A Népszava azt írja, a „fiatal fideszes nőket nőiségében megalázó megjegyzésre” a lakájmédia is ráugrott, majd Lattmann egyeteme kivizsgálta az ügyet, és megállapították, hogy az oktatójuk nézetei „nem egyeztethetők össze a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által képviselt, az emberi méltósághoz való jogot és a nemek közötti egyenjogúságot tiszteletben tartó értékrenddel”.

„Lattmann Tamás megnyilvánulása egyetemi polgárhoz méltatlan és elfogadhatatlan, ezért az intézmény vezetése az egyetemi docens közalkalmazotti jogviszonyát a mai napon megszüntette”

– írta az NKE közleménye.

A 444-nek Lattmann arról beszélt, régóta szúrta a Közszolgálati Egyetem mögött álló politikai aktorok szemét, és csak apropót kerestek a kirúgására, mert a félreérthető kommentje alatti vitában kifejtette, hogy pontosan mire célzott a beszólással.

Lattmann Tamás a 2018-as országgyűlési választáson az FKGP, a Változást Akaró Szavazók Pártja és a Színes Magyarország Párt miniszterelnök-jelöltje volt, de egy időben azt is terjesztette magáról, hogy összellenzéki miniszterelnök-jelöltként is felmerült a neve.

Propagandista képzés indul az NKE-n, egyenesen az MTVA-tól lehet ellesni a fortélyokat

Orbán Viktor: a rendőrök kiérdemelték az emberek bizalmát

A fideszista elemző szerint minden magyar tudja, hogy gazdagabbak lettünk a Vodafone megvásárlásával

Magyar Péter bejelentette az EP-választási jelöltjeit

Dőlnek a csontvázak? Nyomoznak a CÖF plakátkampányos cége ügyében

Magyar Péter: Orbán Viktor térde reszket