Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

33,48 milliárdért bővítheti Mészáros Lőrinc cége a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet

Újabb zsíros közbeszerzést sikerült verseny nélkül, „olcsóbb ajánlattal” elnyerni.

Mészáros Lőrinc gázszerelő, oligarcha élvezi a januári napsütést Spanyolországban.
Mészáros Lőrinc gázszerelő, oligarcha élvezi a januári napsütést Spanyolországban. Fotó: Flickr/Puskás Akadémia

33,48 milliárd forintért bővítheti a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet Mészáros Lőrinc egyik cége, a ZÁÉV Zrt. – írja az Átlátszó a hazai és az uniós közbeszerzési értesítőre hivatkozva.

A közbeszerzési eljárást még 2023 októberében írták ki, de már akkor jelezték, hogy nem verseny, hanem tárgyalásos eljárás lesz. A ZÁÉV mellett csak a Magyar Építő Zrt. pályázott, de 1,65 milliárd forinttal magasabb ajánlatot adott, így alulmaradt a tenderen.

Vagyis a Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó cég építheti azt a durván 25 ezer négyzetméter hasznos alapterületű, hétszintes épületegyüttest, melynek két fő épületrészét egy „nagy fesztávú kapu boltíves üveghíd” köti majd össze.

A cikkből az is kiderül, hogy az Auditórium épületben lesznek az előadók és tantermek, a Katasztrófavédelmi Intézet (KVI) Főépülete pedig oktatási, kollégiumi és tűzoltósági, üzemeltetési szárnyra tagolódik majd.

Az Auditórium épületét natúr cserépfedés borítja majd 1215 négyzetméteren, a KVI Főépület pedig „antracit színű műemléki rombikus fémlemez fedést” kap 2700 négyzetméteren. A felépítmény nélküli pince fölötti födémeken „intenzív zöldtető” készül, ez utóbbiról több információ nem érhető el a tájékoztatóban.

Mindezek mellett egy 7150 négyzetméteres „Exclusive kert” kialakítása is feladata lesz a ZÁÉV-nek,

„az épület déli homlokzata mentén változatos magassági viszonyokkal kialakítva, lépcsőzetes zöldfelületekkel, támfalakkal, gyepes-cserjés teraszokkal, lépcsőkkel, ülőfalas rendszerrel, geometrikus vonalvezetéssel kialakított díszkerttel, díszmedencével, gyümölcsfákkal, rózsakerttel”.

Kapcsolódó friss hírek