Százmilliós balatoni nyaralója van Kocsis Máté feleségének

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP frakciószövetség ülése előtt Balatonalmádiban 2019. február 13-án.
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP frakciószövetség ülése előtt Balatonalmádiban 2019. február 13-án. Fotó: MTI/Mátyus Tamás

Újabb dúsgazdag fideszes család bukott le: nagy értékű révfülöpi ingatlan van Kocsis Máté fideszes frakcióvezető felesége nevén – tudta meg a 24.hu.

A tulajdoni lap szerint Kocsisné Márkus Szilvia 2014-ben vette meg a két szomszédos telek egyesítésével létrejött 1100 négyzetméteres területet, ahová 2017-ben építették fel az úszómedencés nyaralót.

A lap megjegyzi, a 200 négyzetméteres révfülöpi nyaralóra eddig azért nem derülhetett fény, mivel teljes egészében a feleség tulajdonában van, az ingatlan így értelemszerűen nem szerepel Kocsis Máté vagyonnyilatkozatában.

A 24.hu kereste a fideszest, aki elmondta: a nyaraló szerepel felesége vagyonnyilatkozatában, aki a telket 13,5 millió forintért vette, miután eladott egy örökölt II. kerületi lakást, az építkezést pedig állítólag az asszony szülei által eladott 300 négyzetméteres budaörsi ház értékéből fedezték.

Mindent összevetve a családi segítséggel felépített nyaraló összesen 97 millió forintba került.

Bizalmatlan vagyonosok

A 24.hu megemlíti, hogy mindezekről Kocsis személyesen is meggyőző tájékoztatást adott a lapnak, az újságíróval a Képviselői Irodaházba szervezett találkozót azonban szokatlan módon végig kamerával és diktafonnal is rögzítette a fideszes és társasága. Ehhez képest az érintettek nem járultak hozzá az elhangzottak közléséhez.

Kocsis azt is hangsúlyozta, hogy a felesége nem közszereplő, bár a 24.hu szerint két állami vállalattól is kap fizetést: a DBC Dél-budai Centrum Projekt Beruházó és Ingatlanfejlesztő Zrt.-ben (amely a majdani Dél-budai Centrumkórház megvalósítását végzi) igazgatósági tag, a Millenáris Széllkapu Beruházó, Fejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft.-ben pedig felügyelőbizottsági tag.

Kocsis Máté ingatlanvagyona azt követően keltett fel érdeklődést, hogy Hadházy Ákos független képviselő szerint a fideszes frakcióvezető különös körülmények között lett egy százmilliós józsefvárosi ház tulajdonosa, ráadásul az ingatlan újjáépítését is vitatták.

Kapcsolódó hírek