Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Megérkezett az első hó, van, ahol 60-80 percet késnek a vonatok

RövidenRöviden
Személyautók haladnak a hóesésben Pócsmegyeren 2019. december 2-án.
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Ahogy tegnap figyelmeztettünk rá, sokfelé havazásra kellett ébredni hétfő reggel.

Az Útinform közlése szerint az ország nyugati és déli részén az eső, havas eső nyomán az útburkolat mindenütt nedves, míg az északi, keleti, valamint a középső országrészben a változó intenzitású havazás miatt az úttest mindenhol sónedves, havas, hókásás.

Az M3-as autópályán, az M0-ás autóút csomópontjában egy személyautó a szalagkorlátnak ütközött, amikor Budapest felől az autóút M5-ös felé vezető oldalára hajtott fel. Az arra közlekedőknek forgalomkorlátozásra kell számítaniuk, lassú az előrejutás. A másik oldalon, az M5-ös autópálya felé a 10-es kilométernél egy kisteherautó kamionnal karambolozott; a helyszínelést már befejezték, de 1-2 kilométeres a torlódás.

Az M6-os autópályán, Budapest felé a 99-es kilométernél, Paks térségében egy személyautó szalagkorlátnak ütközött, ezért a belső sávot lezárták, csak a külsőn halad a forgalom.

Az M0-s autóút déli, terelt szakaszán, az M1-es autópálya irányába az erős forgalom miatt – Dunaharaszti és Halásztelek között – szakaszosan araszolnak a járművek, körülbelül 20 perc az időveszteség.

Az időjárás és a reggeli erős forgalom miatt, szinte az összes főváros környéki gyorsforgalmi, fő- és mellékúton araszolnak a járművek. Erős a forgalom az M2-es autóúton a főváros irányába, Dunakeszi térségében; az M5-ös autópályán az M0-s autóúti csomóponttól befelé, a 4-es úton Monornál, a 10-es úton az ürömi körforgalomnál, a 11-es úton Tahitótfalu és Szentendre között és a 31-es úton Mendénél. Az M7-es autópályán már Érdtől lassul a kocsisor a főváros felé.

Akadozik a vontközlekedés is

A lehullott hó miatt a vasúti közlekedés is akadozik, a MÁV közlése szerint több vonalon nem járnak vagy késnek a vonatok.

Mint írták: az időjárás miatt a Budapest-Nyugati pályaudvar és Monor, valamint a Monor és Budapest közötti személyvonatok nem közlekednek. Helyettük a zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

A Nyugati pályaudvaron egy váltó és egy kitérő vágány tervezett éjszakai karbantartását nem fejezték be időben, ezért három vágányról nem tudnak indulni és érkezni a vonatok. Emiatt a Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Vácrátót-Vác, a Budapest-Lajosmizse és a Budapest-Cegléd-Debrecen-Záhony vonalon akár 60-80 perces késések is lehetnek.

Váltóállítási nehézségek miatt vonattorlódások alakulnak ki a Nyugati pályaudvar előtt, és félórás késésre kell számítani Budapest és Pécel között is.

Jelentősen megnőtt a Budapest-Hatvan közötti InterCity-pótló autóbuszok menetideje, mert Pécel és Isaszeg, valamint Gödöllő és Máriabesnyő között balesetek miatt leállították a közúti forgalmat, így az M3 autópályán és a 3-as úton is lassabb a közlekedés.

Nem járnak a vonatok Bakonyszentlászló és Zirc között, mert

egy Győrből Veszprémbe tartó személyvonat egy kidőlt fára futott.

A vonat nem siklott ki, de a meghibásodás miatt az arra utazóknak késésre kell számítani – derül ki a Mávinform közleményéből.

Ez is érdekelhet

Átverte a MÁV az utasokat, továbbra is fennakadás lesz a Déli pályaudvar és Kelenföld között

Szélvihar és 28 fok várható húsvétkor – erre készülj!

Indul a nap: műszaki hiba miatt késnek a vonatok a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon

16 megyére adtak ki veszélyjelzést – 80 km/órás szél, jég és viharok is jöhetnek

Jön a nagy MÁV-káosz: csütörtökön péntek lesz, pénteken szombat, hétfőn vasárnap

Zivatarokkal, viharos széllel érkezik egy hidegfront, kiadták a veszélyjelzést