Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Gulyás: a föld alatt, alagutakon jönnek a migránsok Magyarországra

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. november 28-án.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. november 28-án. Fotó: Árvai Károly/kormany.hu

Jelentősen és ugrásszerűen nőtt a tiltott határátlépési kísérletek száma a szerb-magyar határon – mesélte Gulyás Gergely csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az előző napi ülésén a kormány áttekintette a migrációs helyzetet, ez alapján ismertette a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy 2019-ben állítólag 11 808 tiltott határátlépési kísérlet történt, ebből 2418 ebben a hónapban, minden 11. ilyen kísérlet pedig a múlt héten.

Gulyás azt mondta, új technikával próbálnak a migránsok az ország területére bejutni:

két ponton is az államhatár alatti alagutat fedezett fel a rendőrség.

Az egyik egy 34 méteres alagút, Csongrád megyében, Ásotthalomnál volt, hatméteres szintkülönbséggel, a másik egy 21,7 méteres alagút Bács-Kiskun megyében, Csikéria település térségében.

Ezeket a határőrség lezárta, és biztosították, hogy a föld alatt se lehessen Magyarország területére bejutni – nyugtatott meg.