Hangfelvétel került elő Borkai Zsolt állítólagos megzsarolásáról

Az RTL Híradó bemutatott több hangfelvételt, melyeken állítólag a volt válogatott focista, Póczik József hallható, amint tízmillió forintot követel Borkai Zsolt bukott fideszes polgármestertől a jachtos orgián készült kompromittáló felvételekért cserébe.

A titokban rögzített beszélgetés közben többször elhangzik a „tízmillió forint”, a Pócziknak tulajdonított hang egy másik közvetítőn, Puska Péteren, a felvétel készítőjén keresztül követeli a pénzt.

Puska a jachtos sztori másik főszereplőjének, Rákosfaly Zoltán ügyvédnek a munkatársa, korábban ő is focista volt. A férfi az RTL Híradónak nem akart nyilatkozni, de megerősítette, hogy nyáron többször is megkereste őt telefonon Póczik, és állítólag egy ismeretlen megbízóra hivatkozva pénzt kért a jachton készült felvételekért cserébe.

A telefonbeszélgetésen az alábbi párbeszéd hallható:

– Jó. És mi a pénz, amit kér érte, ami a legutolsó?
– Hát az a tízes, amit beszéltünk.
– 10 millió. Jó. És a fényképeken kívül ugye még előjött, hogy van egy pár perces videó is?
– Igen, igen, azt is mondta, de hát figyelj ide, jobb minél előbb lerendezni vele, mert tudom, hogy milyen labilis a faszi. Én őt ismerem, de találkozni nem… Én is csak ilyen közvetítőn keresztül vagyok vele.

Egy másik beszélgetésrészletben határidőről is szó esik:

– Tehát akivel te kapcsolatban vagy, abban megbízol 100 százalékig…
– Igen, az ugyanaz, mintha én mondanám a Zolinak, hogy ebből több nem létezik, semmi, és nem lesz, hogy holnapután megint a faszom tudja hogy kinek adtak ebből valami lóvét vagy kinek nem, itt más olyan nem létezik, hogy valaki ebből pénzt akarna kérni még legközelebb. (…) Annyit mondott, hogy hétfőig döntsék el. Hogy mondom, hogy mit akar, mit nem, ehhez viszont halvány fingom nincs.
– Aha, jó. Egy a lényeg: neki kell a 10 millió hétfőn kettőig, ha nem kapja meg, akkor te is kiestél.
– Hogy mit csinál vele, én azt nem tudom.

A felvételekért végül nem fizettek. Az RTL Klub utolérte a zsarolással gyanúsított Póczik ügyvédjét, de nem kívánt nyilatkozni. Tagadja, hogy megzsarolta volna Borkait.

Kapcsolódó hírek