Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Borkai-ügy: prostikat és volt válogatott focistát is elvittek a rendőrök

Borkai Zsolt, Győr újraválasztott polgármestere a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján 2019. október 15-én.
Borkai Zsolt, Győr újraválasztott polgármestere a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján 2019. október 15-én. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Hétfőn zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt előállítottak több személyt Borkai Zsolt volt fideszes polgármester kurvázós-luxusjachtozós ügyével kapcsolatban, az előállítottak között van egy korábbi válogatott labdarúgó, P. József is – írta a Nemzeti Sport.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a rendőrök két nőt is elvittek a Marina Part Lakóparkból, őket őrizetbe vették, és kezdeményezik a letartóztatásukat. Az ORFK kommunikációs szolgálata szűkszavúan reagált a lap kérdéseire. Eszerint az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda zsarolás és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a két nő nem más, mint az a két huszonéves kurva, akik Borkai horvátországi hajókázásán „szexuális szolgáltatásokat nyújtottak” a volt fideszesnek és a hozzá közel állónak tartott neves győri ügyvédnek.

A hatóságok ezt az értesülést nem kommentálták.

Emlékezetes, az orgiáról készült felvételt az „Ez az ördög ügyvédje” nevű blog tette közzé az egyik legnagyobb pornóoldalon, majd számos, a közpénzek győri felhasználásával kapcsolatos bűncselekményre, valamint kábítószer használatára utaló információt kezdett szivárogtatni.

A válogatott labdarúgóval kapcsolatban a Nemzeti Sport azt írta, ő lehetett az, aki Borkai Zsoltot hónapokkal ezelőtt megkereste, azzal, hogy kompromittáló felvételek kerültek a birtokába, amelyet bizonyos ellenszolgáltatás fejében hajlandó átadni – az üzletből azonban állítólag nem lett semmi.

Hogy a hatóságok a blogon megfogalmazott korrupciós vádak tekintetében is ilyen serény nyomozásba kezdtek-e, vagy csak a zsarolásra ugrottak rá, azt egyelőre nem tudni.