Vonat ütközött autóval Vácnál, ketten meghaltak

Elszállítanak egy összetört személygépkocsit, amely vonattal ütközött Vác külterületén, egy vasúti átjáróban 2019. november 17-én.
Elszállítanak egy összetört személygépkocsit, amely vonattal ütközött Vác külterületén, egy vasúti átjáróban 2019. november 17-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A vasúti sínekre hajtott egy személyautó Vác külterületén; az érkező nemzetközi gyorsvonat elgázolta a járművet, amelynek vezetője és utasa a helyszínen meghalt vasárnap éjjel – írta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Mávinform közlése szerint a Budapestre tartó Metropolitan EuroCity ütközött a gépkocsival. A vonaton nem sérült meg senki. A vasúti átjáróban a fénysorompó jól működött.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére mindkét vágányt lezárták. Göd és Vác között pótlóbuszok viszik az utasokat, a szobi vonalon várhatóan éjjel 1 óráig jelentősen megnő az eljutási idő.

A Nyugati pályaudvar és Vác között a veresegyházi vonalon az S71-es vonatok közlekedése zavartalan.

Ecsernél is gázolt a vonat

A Nagykátáról a Keleti pályaudvarra tartó S60-as személyvonat hétfő reggel az ecseri állomásnál gázolt halálra gázolt egy embert.

A Mávinform ezzel az esettel kapcsolatban azt írta, a baleset miatt a szerelvények csak egy vágányon járnak, ezért akár egy-másfél órát is késhetnek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon.

A Keleti pályaudvarról Békéscsabára induló távolsági gyors- és InterCity vonatok kerülő útvonalon, Cegléd érintésével közlekednek. Ugyancsak kerülő útvonalon, Cegléden át érkeznek a Keletibe Békéscsabáról a távolsági és IC vonatok.

Kapcsolódó hírek