Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Tarolt az ellenzék a jászberényi időközin, Szekszárdon sem tudott fordítani a Fidesz

Budai Lóránt.
Budai Lóránt. Fotó: Facebook/Budai Lóránt

Rekordrészvétel mellett zajlott vasárnap a megismételt polgármester-választás Jászberényben, és ez ismét a jobbikos, de a Közösen Jászberényért Egyesület színeiben induló Budai Lóránt győzelmét hozta. A 21 501 regisztrált választópolgár több mint hatvan százaléka ment el szavazni.

A valasztas.hu adatai szerint 100 százalékos feldolgozottságnál

  • Budai Lóránt 8327 szavazattal (62,9%) győzött, míg
  • Szabó Tamás fideszes jelölt mindössze 4569 voksot (33,7 százalék) kapott.

A szavazást azért kellett megismételni, mert az októberi önkormányzati választáson a várost kilenc éve irányító fideszes Szabó még csak 14 szavazattal kapott ki.

Szekszárdon is besült a Fidesz, az októberihez hasonlóan mindkét körzetben, ahol megismételték a választást, ellenzéki győzelem született, – csak sokkal nagyobb arányban.

Hadházy Ákos a győzelem után üzent is az „elkényelmesedett fideszesknek”, azt írta:

„Megmaradt az ellenzéki többség, ami nagyon rossz hír a Fidesznek: minden szerződést át fogunk nézni, minden visszaélést leleplezünk! Nagyon fontos tapasztalat, hogy a győzelmet főleg a lelkes aktivistáinknak köszönhetjük. Hatalmas hála mindenkinek, aki rászánta az idejét és nekiállt végig kopogtatni a két választókörzetet! Az elkényelmesedett fideszesek erre már nem voltak képesek, így hiába voltak jelentős anyagi fölényben, megőrizhettük a győzelmet!”

KÖSZÖNJÜK, SZEKSZÁRD!Hiába ismételtették meg a választást, második nekifutásra is az Éljen Szekszárd! jelöltjei,…

Posted by Hadházy Ákos on Sunday, November 10, 2019

Komlón viszont jóval szűkebben, de ismét a fideszes Polics József tudott győzni, aki 326, míg az ellenzéki pártok támogatását bíró Komló Összeköt Egyesület jelöltje, Ferenczy Tamás 268 szavazatot kapott abban a körzetben, ahol megismételt választást tartottak. A két jelölt közötti különbség a település szintjén a korábbi 118-ról 31 szavazatra csökkent.

Komlón az 5. számú egyéni választókerületének 13. szavazókörében az egyéni választókerületi képviselő-választást is megismételték, de azok eredményeit még nem tudta közölni a jegyző.

A szavazókörben azért kellett megismételni a szavazást, mert a Pécsi Ítélőtábla megállapította: október 13-án egy 10-12 fős társaság tagjai jelentős számú választópolgárt kísértek a szavazóhelyiséghez, bementek velük még a szavazófülkébe is, és ezt a szavazatszámláló bizottság sem akadályozta meg.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten