Gulyás Gergely: a nagy jólét miatt veszélybe kerülhet a „keresztyén” identitásunk

A következő évtized feladata, hogy az ország utolérje az Európai Unió életszínvonalának átlagát, de ez nem járhat a keresztyén és nemzeti identitás elvesztésével – magyarázta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a leányfalui református templom hálaadó istentiszteletén vasárnap.

Gulyás szerint a keresztény értékeket fontosnak tartó polgárok joggal érezhetik úgy, hogy vesztésre állnak – bár Közép-Európában sokkal kevésbé, mint Nyugaton, mert itt még meg van az esély a győzelemre.

A következő évtized nagy feladata, hogy a közép-európai országok, köztük Magyarország a gyorsabb gazdasági növekedést megőrizve életszínvonalban is utolérje az Európai Unió átlagát, ezt azonban úgy kell elérni, hogy a növekvő jólét ne járjon a keresztyén és nemzeti identitás elvesztésével – fogalmazott.

Gulyás Gergely beszélt arról is, hogy a kontinens nyugati felében mára radikálisan csökkenő számú híveknek közösségeket teremteni hivatott keresztény és protestáns egyházak gyakran teszik zárójelbe a Biblia legalapvetőbb tanításait is.

Arról mondjuk nem beszélt, hogy ehhez nem kell annyira messzire menni, a győri Borkai Zsolt is rendesen zárójelbe tudta tenni a Bibliát.

Kapcsolódó hírek