Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Alkotmánybíró lesz Handó Tündéből; a feleség „őrködhet” a férje által írt alkotmány felett

A Fidesz-KDNP Stumpf István korábbi alkotmánybírósági tag helyére Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét jelöli – közölték a kormánypártok hétfőn, hozzátéve: a frakciószövetség a jelölésről tájékoztatta az Országgyűlés Alkotmánybíróság tagjait jelölő eseti bizottságának elnökét.

A hvg.hu később azt írta, mivel a bizottságban a Fidesz-KDNP van többségben, nem is történt meglepetés, megszavazták Szájer József feleségét a posztra. Az ülés egyébként hétfőn 14 órakor kezdődött, a Fidesz két perccel az ülés előtt adott ki sajtóközleményt a jelöltjükről.

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője a hvg.hu-nak azt mondta, a döntéssel bebizonyosodott, hogy a Fidesz ismét kádertemetőnek használja az Alkotmánybíróságot. Hozzátett: nekik is lett volna jelöltjük a pozícióra, de mivel péntek délután fél ötkor kaptak egy SMS-t a mai ülésről, időhiány miatt nem lehetett egyeztetni vele és végigvinni a jelölését.

Az Alkotmánybíróságra jeles jogászoknak kellene bekerülniük, nem kádertemetőként kellene funkcionáltatni

– mondta.

A 444.hu azt írja, ha Handó elfogadja a jelölést,

valószínűleg az a világon egyedülálló helyzet áll majd elő, hogy a feleség ellenőrzi majd, hogy megfelelnek-e a különböző jogszabályok és állami döntések annak az alkotmánynak, amit a férje írt, hiszen Handó férje, Szájer József fideszes EP képviselő még 2011-ben fontos szerepet kapott az új fideszes alkotmány kidolgozásában.