Orbán megszólalt Borkairól, sokat sejtetően fogalmazott

Senki sem tudja megmondani, hogy a „Borkai-faktor” milyen szerepet játszott az önkormányzati választáson, az viszont biztos, hogy „ez embereknek nem tesz jót” – fogalmazott Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban a hvg.hu beszámolója szerint.

A miniszterelnök ugyan nem ment el odáig, mint Kósa Lajos, aki szerint Győrnek jobbat tenne egy új választás, de azért az ő szavaitól sem lehet nyugodtabb a szexbotránnyal elhíresült egykori fideszes.

„Jó lenne mielőbb túllenni ezen. Van valami szánalmas abban, hogy az emberek arról beszélnek, mi történik egy politikus hálószobájában vagy Isten tudja, hol”

– méltatlankodott Orbán, némileg elfelejtve, hogy nemrég még ő heccelte burkolt buzizással Vona Gábort a parlamentben, és egyébként sem áll távol a „médiájától” a mások hálószobájában való kutakodás.

Orbán arról is magyarázott: bűntelen ember ugyan nincs, de

„ha rosszat tettél, el kell ismerni, meg kell bánni, majd végül elégtételt kell adni. Az elégtételadás ideje még nem jött el. Ide el kell jutni.”

A miniszterelnök szerint a győriek majd meghozzák a döntést, hogy az történjen, aminek egy ilyen esetben történnie kell.

Arról, hogy sajtóhírek szerint Kövér László már a választás előtt lemondatta volna Borkai Zsoltot a jelöltségről – melyet, úgy tudni, hogy Orbán Viktor akadályozott meg – a cikk szerint nem esett szó a műsorban.

Kapcsolódó hírek