70 ezer szórólapot kell kiosztania a szegedi Fidelitasnak arról, hogy hazudott

A szegedi Fidelitas Varga Judit igazságügyi miniszterrel kiegészülve.
A szegedi Fidelitas Varga Judit igazságügyi miniszterrel kiegészülve. Fotó: Facebook/Fidelitas Szeged

Fejenként egymillió forint sérelemdíjat kell fizetnie a szegedi Fidelitasnak Kalmár Gábor kabinetvezetőnek, Mózes Ervin volt címzetes főjegyzőnek és Solymos László volt alpolgármesternek, valamint

70 ezer példányban szórólapot kell eljuttatniuk minden szegedi háztartásba arról, hogy megsértették a nevezett személyek jó hírnevét.

A Szeged.hu emlékeztet: a kormánypárt helyi keltetője tavaly ősszel a városháza előtt tartott sajtótájékoztatót arról, hogy elítélték Botka László polgármester munkatársait, majd molinózásba, óriásplakátolásba fogtak, és teleszórták a várost a börtönválogatottas szórólapjaikkal.

Kalmár, Mózes és Solymos a bírósághoz fordult, hogy állapítsa meg a jó hírnevük sérelmét, valamint kötelezze a bíróság elégtétel adására és sérelemdíj megfizetésére a Fidelitast, plusz tiltsa el őket a további jogsértésektől.

A Fidesz tojástartója ugyanis hallgatott arról, hogy az ügyében első fokú, nem jogerős ítélet született, az ítéletben kiszabott büntetést pedig a bíróság felfüggesztette.

A Szeged.hu cikke szerint „ezek az elhallgatások teremtették meg az alapját az egész hazug szórólapkampánynak”.

A Szegedi Törvényszék első fokon elutasította a keresetet, a Szegedi Ítélőtábla viszont most megváltoztatta az ítéletet, mely így jogerős. Kimondta,

a szegedi Fidelitas az elhallgatással és a szórólapkampánnyal megsértette a felperesek személyiségi jogait, valós tényeket hamis színben tüntetve fel.

Kapcsolódó hírek