Fidesz: el akarják hallgattatni az igazságért küzdőket

Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke és Korponyai Ernő, a Fidelitas helyi elnöke.
Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke és Korponyai Ernő, a Fidelitas helyi elnöke. Fotó: Szeged Ma

Felháborítónak tartja a szegedi Fidesz és Fidelitas, hogy „arrogánsan próbálják elhallgattatni az igazságért küzdőket”.

Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke és Korponyai Ernő, a Fidelitas helyi elnöke ezt nem a bezárt Népszabadság, a tűzzel-vassal üldözött kritikus sajtó, az ellenségként kezelt újságírók, civilszervezetek kapcsán picsogta, hanem ők úgy látják, „Botka László és emberei” nem engedik az igazságot kibontakozni.

A két orbánista Szegeden, sajtótájékoztatón, egy bírósági ítéletre reagálva ragadtatta el magát. Az ügy arról szól, hogy az ifjúfideszesek korábban plakátkampányon uszítottak „Botka és emberei” ellen, mire azok rágalmazásért pereltek, de a szegedi bíróság első fokon egyelőre elutasította a keresetüket, mondván, nem történt jogsértés.

Korponyai szerint „Botka László és emberei” mindent megpróbálnak megtenni azért, hogy elhallgattassák a Fidelitast, hogy elhallgassák az igazságot, a mostani döntés azonban megerősítette a Fidelitast abban, hogy a szegedieknek joguk van tudomást szerezni az igazságról.

Huhh.

Tápai Péter felháborítónak és elítélendőnek minősítette azt az „arrogáns választ” a városvezetés részéről, amit szerinte az ügyben tanúsítottak Korponyai Ernő ellen, aki nem akart mást tenni, mint hogy a helyiek elé tárja az igazságot „a szegedi parkolási botrány néven elhíresült ügyben”.

„Nem fogjuk tűrni, hogy ilyen arrogánsan, ilyen dühödten próbálják elhallgattatni azokat, akik az igazságért küzdenek”

– fakadt ki egy ellenzéki tüntető lendületével a szegedi Fidesz-alelnök.

Ezek is érdekelhetnek