Nagy Blanka visszaszólt Kövér Lászlónak

A tömegpusztító okostelefonok mellett Nagy Blankáról is mondott néhány keresetlen szót Kövér László kedden a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, azonban a megköpködött diáklány sem maradt adós a válasszal.

Kövér arról magyarázott, hogy szerinte a tavaly év végén egy tüntetésen kemény beszédével feltűnt Nagy Blankát

„a középiskolából rángatták ki, hogy hülyét csináljanak belőle”.

Nagy a hvg.hu-n válaszolt egy hosszú írásban a házmesternek házelnöknek. A diáklány szavai szerint ő nem Fidesz-, hanem rezsimellenes:

„Ha bármelyik más párt csinálná azt az undorító aljasságot, amit maguk itt művelnek, akkor azt az adott pártot is ugyanúgy megvetném.”

Mint fogalmazott – visszautalva a rendszerváltás környékén még nem annyira keresztény, konzervatív Orbán Viktor szavaira:

„Ma már az én generációm mondja azt maguknak, hogy térdre csuhások. Maguk már semmi olyan értéket nem képviselnek, ami elméletileg a Fidesz. Se nem fiatalok, se nem demokraták, se nem keresztények, és még csak véletlenül sem konzervatívok. Maguk egyszerű, öltöny-nyakkendős csalók, akik azt hiszik, hogy övék a világ. De nem.”

Nagy Blanka szerint az ő generációja uszítás helyett párbeszédet akar, korrupció helyett tisztességet, civakodás helyett érveket, hazugságok helyett igazságot.

„19 éves vagyok, és igen büszke vagyok arra, hogy politizálok. Nem érzem magamat fiatalnak ehhez, hiszen senki sem érezheti magát fiatalnak, ha a jövőjéről van szó”

– fogalmazott. A teljes írást itt olvashatod el.

Ezek is érdekelhetnek