A kispesti szoci polgármester nem támogatja a stadionstopot

Gajda Péter, a XIX. kerület ellenzéki összefogással megválasztott szocialista polgármestere.
Gajda Péter, a XIX. kerület ellenzéki összefogással megválasztott szocialista polgármestere. Fotó: Facebook/Gajda Péter

Gajda Péter, a XIX. kerület ellenzéki összefogással megválasztott szocialista polgármestere továbbra is támogatja a Budapest Honvéd FC számára létesítendő Bozsik Stadion megépítését.

Az MSZP-s kerületvezető ezt arra reagálva közölte csütörtökön a klub honlapján nyilvánosságra hozott levelében, hogy a Budapest Honvéd FC cégvezetője, Gács Pál levélben érdeklődött nála a „budapesti sportberuházások esetleges jövőjéről megjelent” információk kapcsán az épülő stadion helyzetéről.

A Honvéd közleménye szerint „számos szurkolói levél és telefonhívás érkezett, amelyekben a kispesti drukkerek azt kérdezték, hogy mi lesz az épülő Bozsik Stadionnal”.

Gajda Péter válaszában úgy fogalmazott:

„szeretném megnyugtatni a Honvéd vezetését és a Kispest-szurkolókat, hogy továbbra is támogatom, midig is támogattam és támogatni is fogom, hogy csapatunk végre méltó otthonra leljen és hamarosan az új stadionban köszönthessük játékosainkat”.

Egyúttal biztosította a klubvezetést, hogy „nincs sem a főváros új vezetésének, sem nekem olyan szándékunk, hogy a már épülő stadion beruházás ellen bármi módon fellépjünk”. Hozzátette: „magam egykori Honvéd-ifistaként és a kerület vezetőjeként is örömmel vettem részt az alapkő letételénél és biztos vagyok benne, hogy a csapat vezetésével, tulajdonosaival és szurkolóival együtt ünnepelhetjük majd jövőre az új Bozsik stadion átadóját”.

Gajda neve legutóbb akkor került elő, amikor a Hír TV egy olyan videófelvételről számolt be, melyen a szocialista polgármester bizalmasa, Lackner Zoltán látható, amint éppen egy zacskó fehér porral múlatja az időt, miközben korrupciós best practice-ekről magyaráz.

Kapcsolódó hírek