„Még a Fidesznek is ciki” – Ismét tüntettek a luxusnőkkel töcskölő Borkai ellen Győrben

Volt, aki felfújt kotonnal, más a tízparancsolattal érkezett.

„Viszlát, Borkai! címmel szervezett újabb tüntetést Győrben a jachtos kalandjai ellenére újraválasztott polgármester ellen a helyi ellenzéki összefogás.

A városháza elé szervezett demonstráción az MTI szerint mintegy négyszáz fő jelent meg. A résztvevők egy petíciót írtak alá, amelyben követelik, hogy Borkai Zsolt mondjon le és távozzon a közéletből.

Résztvevők a Viszlát, Borkai! címmel tartott tüntetésen a győri városháza előtt 2019. október 19-én.

Résztvevők a Viszlát, Borkai! címmel tartott tüntetésen a győri városháza előtt 2019. október 19-én.Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke a demonstárción arról beszélt, hogy össze kell fogni, erősíteni kell az összefogást és „elzavarni ezt a bandát”, mert Magyarországnak és Győrnek nem ilyen vezetőkre van szüksége.

Jenei Ferenc, az LMP győri és régiós elnöke azt hangoztatta, hogy Borkai Zsolt egy „politikai hulla”:

„Hiába nyert alig hatszáz szavazattal, neki távoznia kell Győrből, nem engedhetjük meg, hogy bukott ember irányítsa a várost.”

A politikus közölte, hogy ezentúl minden héten pénteken 17 órától csendes tiltakozó akciót tart a városháza előtt, ehhez bárki csatlakozhat. Bőröndöket hagynak majd az épület előtt, jelezve Borkai Zsolt számára: „nem felejtünk, nem bocsátunk meg” – tette hozzá.

Hegyi Szabolcs, a Momentum győri politikusa azt mondta, hogy Borkai Zsolt úgy lépett ki a Fideszből, hogy közben annak „bábja” maradt. Hozzátette, a közgyűlést fel kell oszlatni és le kell mondatni Borkai Zsoltot.

Pollreisz Balázs, az MSZP győri szervezetének elnöke bejelentette, hogy

méltatlansági indítványt fognak kezdeményezni Borkai Zsolt ellen, és bízik abban, hogy a közgyűlés fideszes többsége ezt megszavazza.

Kitért arra is, hogy a fideszes szavazókat becsapták, mert „azt hazudták a telefonban, hogy szavazz Borkaira, majd úgyis lemond, de legalább nem jön ide Gyurcsány”. Meglátása szerint a fideszes szavazó jogosan van felháborodva azon, hogy Borkai Zsolt ugyan kilépett a Fideszből, de nem mondott le. Hozzátette, hogy folytatni fogják tevékenységüket, „ez hosszú meccs lesz”, de véleménye szerint Borkai Zsolt nem fogja kitölteni polgármesterként az öt évet.

Glázer Tímea, a Demokratikus Koalíció (DK) győri szervezetének elnöke felszólal a Viszlát, Borkai! címmel tartott tüntetésen a győri városháza előtt 2019. október 19-én.

Glázer Tímea, a Demokratikus Koalíció (DK) győri szervezetének elnöke felszólal a Viszlát, Borkai! címmel tartott tüntetésen a győri városháza előtt 2019. október 19-én. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Glázer Tímea, a DK győri szervezetének elnöke azt mondta, egy hete a kezükben volt a lehetőség, hogy lemossák a „szégyent” a városról, de nem sikerült. Szerinte Borkai Zsolt a Fideszből való kilépésével „a Fideszt akarja megóvni”, nem arról van szó, hogy „Győrnek nem akar morális hátrányt okozni”. Úgy fogalmazott:

„nem vicces, hogy olyan polgármesterünk van, aki még a Fidesznek is ciki”.

„Győr tisztességes város, és megmutatjuk Borkai Zsoltnak, hogy nem a Fideszből kellett volna kilépnie, hanem a győriektől bocsánatot kérnie és lemondani” – mondta Glázer Tímea, aki az ellenzék jelöltjeként alulmaradt Borkaival szemben a múlt heti önkormányzati választáson.

Ezek is érdekelhetnek