Bűnügy

Szorul a hurok Lázár nyakán? Nyomoz a rendőrség

Belföld

Aljas húzásra készül a Fidesz a 2026-os győzelem bebiztosítására

Bulvár

Melegpartikra járt és pornóoldalakon is szerepelt a plébános, aki megáldotta Orbán Viktor és a Megafon irodáit

„Még a Fidesznek is ciki” – Ismét tüntettek a luxusnőkkel töcskölő Borkai ellen Győrben

Volt, aki felfújt kotonnal, más a tízparancsolattal érkezett.

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

„Viszlát, Borkai! címmel szervezett újabb tüntetést Győrben a jachtos kalandjai ellenére újraválasztott polgármester ellen a helyi ellenzéki összefogás.

A városháza elé szervezett demonstráción az MTI szerint mintegy négyszáz fő jelent meg. A résztvevők egy petíciót írtak alá, amelyben követelik, hogy Borkai Zsolt mondjon le és távozzon a közéletből.

Résztvevők a Viszlát, Borkai! címmel tartott tüntetésen a győri városháza előtt 2019. október 19-én.

Résztvevők a Viszlát, Borkai! címmel tartott tüntetésen a győri városháza előtt 2019. október 19-én.Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke a demonstárción arról beszélt, hogy össze kell fogni, erősíteni kell az összefogást és „elzavarni ezt a bandát”, mert Magyarországnak és Győrnek nem ilyen vezetőkre van szüksége.

Jenei Ferenc, az LMP győri és régiós elnöke azt hangoztatta, hogy Borkai Zsolt egy „politikai hulla”:

„Hiába nyert alig hatszáz szavazattal, neki távoznia kell Győrből, nem engedhetjük meg, hogy bukott ember irányítsa a várost.”

A politikus közölte, hogy ezentúl minden héten pénteken 17 órától csendes tiltakozó akciót tart a városháza előtt, ehhez bárki csatlakozhat. Bőröndöket hagynak majd az épület előtt, jelezve Borkai Zsolt számára: „nem felejtünk, nem bocsátunk meg” – tette hozzá.

Hegyi Szabolcs, a Momentum győri politikusa azt mondta, hogy Borkai Zsolt úgy lépett ki a Fideszből, hogy közben annak „bábja” maradt. Hozzátette, a közgyűlést fel kell oszlatni és le kell mondatni Borkai Zsoltot.

Pollreisz Balázs, az MSZP győri szervezetének elnöke bejelentette, hogy

méltatlansági indítványt fognak kezdeményezni Borkai Zsolt ellen, és bízik abban, hogy a közgyűlés fideszes többsége ezt megszavazza.

Kitért arra is, hogy a fideszes szavazókat becsapták, mert „azt hazudták a telefonban, hogy szavazz Borkaira, majd úgyis lemond, de legalább nem jön ide Gyurcsány”. Meglátása szerint a fideszes szavazó jogosan van felháborodva azon, hogy Borkai Zsolt ugyan kilépett a Fideszből, de nem mondott le. Hozzátette, hogy folytatni fogják tevékenységüket, „ez hosszú meccs lesz”, de véleménye szerint Borkai Zsolt nem fogja kitölteni polgármesterként az öt évet.

Glázer Tímea, a Demokratikus Koalíció (DK) győri szervezetének elnöke felszólal a Viszlát, Borkai! címmel tartott tüntetésen a győri városháza előtt 2019. október 19-én.

Glázer Tímea, a Demokratikus Koalíció (DK) győri szervezetének elnöke felszólal a Viszlát, Borkai! címmel tartott tüntetésen a győri városháza előtt 2019. október 19-én. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Glázer Tímea, a DK győri szervezetének elnöke azt mondta, egy hete a kezükben volt a lehetőség, hogy lemossák a „szégyent” a városról, de nem sikerült. Szerinte Borkai Zsolt a Fideszből való kilépésével „a Fideszt akarja megóvni”, nem arról van szó, hogy „Győrnek nem akar morális hátrányt okozni”. Úgy fogalmazott:

„nem vicces, hogy olyan polgármesterünk van, aki még a Fidesznek is ciki”.

„Győr tisztességes város, és megmutatjuk Borkai Zsoltnak, hogy nem a Fideszből kellett volna kilépnie, hanem a győriektől bocsánatot kérnie és lemondani” – mondta Glázer Tímea, aki az ellenzék jelöltjeként alulmaradt Borkaival szemben a múlt heti önkormányzati választáson.

Ez is érdekelhet:
Hosszú hallgatás után ismét írt a Borkairól szivárogtató blog

Kapcsolódó hírek

Mi történt? Visszafelé indult el egy vonat szombat este Biatorbágyról

Bese Gergő, Tiborcz, a romokban álló egészségügy – Orbán Viktor kínos kérdésekre is válaszolt Kötcsén

Dézsi Csaba András nem nyugszik, ő is újraszámoltatná a szavazatokat

Marco Rossi miatt lesz tüntetés Budapesten

Fordulat: Hadházy megszólalt Magyar Péterről, ez mindent megváltoztathat

Kifütyülték a szurkolók Győr fideszes polgármesterét, aki inkább meg sem szólalt

Ítéletet hirdettek az „ördög ügyvédjéhez” kapcsolódó zsarolás miatt

Meghalt egy vétlen motoros Győr külterületén

Csúnyán beégett Dézsi Csaba András, az újraszámlálás után még kevesebb szavazata lett a fideszesnek