Ledarált iratokat talált a hivatalban a megválasztott ellenzéki polgármester Jászberényben

A jászberényi polgármesteri hivatalban (is) elindult az előző városvezetés alatt keletkezett iratok megsemmisítése, miután vasárnap az ellenzéki összefogással indított jobbikos Budai Lóránt legyőzte a fideszes Szabó Tamást.

Budai azt kérdezi Facebook-oldalán, fotót is mellékelve a papírdarálékos zsákokról:

„Ezekben a percekben dől el a szavazatok újraszámlálásának sorsa a Szolnoki Megyeházán. Ezzel párhuzamosan elindult az iratok megsemmisítése a jászberényi Polgármesteri Hivatalban. Vajon mindez csak a véletlen műve?”

Ezekben a percekben dől el a szavazatok újraszámlálásának sorsa a Szolnoki Megyeházán. Ezzel párhuzamosan elindult az…

Posted by Budai Lóránt on Friday, October 18, 2019

Az alulmaradt fideszes Szabó Tamás egyébként időközben megtámadta a választás végeredményét, a megyei választási bizottság pedig helyt adott a panaszának, és megsemmisítette a jászberényi polgármester-választás eredményét.

Az ellenzéki győztes, Budai Lóránt ezzel kapcsolatban az Alfahírnek azt mondta, olyan fals kifogás is szerepelt az eredményt megsemmisítő okok között, hogy a választás napján – jelöltként – jogosulatlanul tartózkodtak a szavazókörökben. Budai szerint valóban körbejárták a szavazóköröket, de nem léptek be oda, csak kihívták a szavazatszámláló delegáltjaikat megkérdezni, hogy minden rendben zajlik-e, van-e esetleg szükségük valamire.

„Szeretnék mindenkit megnyugtatni: minden törvényes eszközt megragadunk, hogy megtámadjuk ezt a nyilvánvalóan hazug határozatot. Amennyiben pedig valóban új választások lesznek, mindent megteszünk, hogy még nagyobb arányú győzelmet arassunk a kiskirályok felett, ahogyan azt 2014-ben, Ózdon tettük”

– írta egy másik bejegyzésében Budai.

Kapcsolódó hírek