Bűnügy

Mészárlás készült Sajókazán, az egész osztályt meg akarta ölni egy diák

Belföld

Sorban szavaznak az idősotthonba bejelentett venezuelaiak az I. kerületben, a telefonjukon ott a fideszes eligazítás spanyolul

Belföld

Drámai bejelentést tett Dobrev Klára, itt a vége

Berágtak a pártközpontra a bukott vidéki fideszesek – nincs, aki szólni merne Orbánnak?

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (elöl k) beszédet mond a párt eredményváró rendezvényén az önkormányzati választáson a Bálna Budapest központban 2019. október 13-án. Mögötte Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke, a párt alelnöke, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a párt alelnöke, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Szilárd alelnök, Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, leköszönő főpolgármester és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b-j).
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (elöl k) beszédet mond a párt eredményváró rendezvényén az önkormányzati választáson a Bálna Budapest központban 2019. október 13-án. Mögötte Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke, a párt alelnöke, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a párt alelnöke, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Szilárd alelnök, Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, leköszönő főpolgármester és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b-j). Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nem kaptak megfelelő segítséget a Fidesz pártközpontjából, és a Borkai-botrány elhallgatása, majd az azt követő töketlenkedés csak tetézte a bajt – erről panaszkodtak a Népszavának azok a vidéki kormánypárti politikusok, akik elhasaltak a vasárnapi választáson.

„Amikor kirobbant a Borkai-botrány, összeültünk, s megbeszéltük, hogy lépni kellene valamit, nehogy ránk is boruljon a szarból, de Pestről az a válasz jött, nem kell foglalkozni vele, ez a győriek ügye, nekünk nem árthat semmit. Erre tessék, vasárnap egy olyan választókerületben veszítettem simán, melyet korábban kétszer meggyőző fölénnyel hoztam”

– nyilatkozta egyikük név nélkül. Többen arról számoltak be, tudták, hogy ez a választás más lesz, mint az eddigiek, de ilyen változásra nem számítottak. Egy másik fideszes arról beszélt: az eddigi bevált sémákkal dolgoztak, ugyanakkor feleannyi aktivistával, akik nem is voltak annyira megbecsülve, mint korábban.

Megint más, aki egy dunántúli város frakcióvezetőjeként ült az elmúlt ciklusban a közgyűlésben, most pedig be sem jutott, arról számolt be, Budapestről azzal jöttek: nem fognak összeadódni a szavazatok az ellenzéki összefogás esetén, például a jobbikosok zöme el sem megy voksolni.

Egy fideszes azt is mondta, a Borkai-ügy után elbizonytalanodott szimpatizánsok keresték fel. Szerinte hiba volt a botrány agyonhallgatása az első időszakban, utána pedig a teszetosza hozzáállás.

Ő megemlítette, a kampány rutinból ment, holott tudni lehetett, hogy kiélezett verseny várható. Látszott, hogy a Fidesz fókuszában Budapest áll,

„Tarlóst kellett nyomni, úgy tűnt, el sem tudják képzelni, hogy vidéken ki lehet kapni”

– fogalmazott.

A Népszava egy másik cikkben arról is ír, a Fideszben sokan úgy látják, hogy rosszul kezelte a párt vezetése a Borkai-ügyet, ráadásul az év eleje óta nem ez az első nagy tévedés, több stratégiai hiba is történt (junckerezés, néppárti felfüggesztés, Trócsányi felsülése).

A lap fideszes forrásokra hivatkozva azt írja,

már régóta nincs senki a Fideszben, aki szólni merne Orbánnak, ha olyan lépésre készül, aminek negatívak lehetnek a következményei.

Legfeljebb utólag van egy-két „kibeszélő show”, ahol egy-két „bátrabb” politikus, képviselő megfogalmazhat kritikát, persze itt sem a pártelnök felé, hanem más bűnbakot találva – írják.

Ez is érdekelhet: Rettegnek a II. kerületben az ellenzéki győzelem után, hogy jönnek a migránsok

Kapcsolódó hírek

Ütköztek, majd lángba borult a személyautó az M86-os gyorsforgalmin

Halálos baleset történt Kisszállás térségében

Orbán Viktor már szavazott, és vasárnap is kampányol

Egy kávézó teraszán kapták el Szentkirályi Alexandrát, Deutsch Tamás közben igyekezett köddé válni

Németh Szilárd nagyon duzzog, amiért a csepeliek elzavarták a Fideszt

Máris megbukott a Fidesz jelöltje, visszaléptették Szentkirályi Alexandrát a főpolgármester-jelöltségtől

Orbán most, hogy vége a választásnak, elismerte: semmi sem kötelezi Magyarországot külföldi katonai akcióra

Orbán Viktor az egybiteseknek guruló dollározott, Magyar Péter lecsapta a magas labdát

Orbán Viktor megnémult

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!