Rejtélyes szavazóurnát találtak hétfő este Budakeszi utcáján

Az elárvult szavazóurna Budakeszi utcáján.
Az elárvult szavazóurna Budakeszi utcáján. Fotó: Facebook/Hegyesi Beáta

Budakeszi ellenzéki polgármesterjelöltjét hívta fel valaki telefonon hétfő este, miszerint egy szavazóurna hever a település főutcáján.

Hegyesi Beáta, aki 41 százalékot szerzett vasárnap, és ezzel alulmaradt a kormánypárti ellenfelével szemben, az InfoRádiónak elmondta, a helyszínre érve az urnában nem találtak semmit, viszont látszott rajta, hogy az urna szája pecsétes plombával le volt zárva, ott viszont nyitva volt, ahol a szavazólapok kiszedéséhez fel kell nyitni.

Találtunk Budakeszin a Fő utcán, a Coop üzletháznál egy mozgóurnát.???????????

Posted by Hegyesi Beáta on Monday, October 14, 2019

Értesítették a rendőrséget, akik a polgármesterjelölt szavai szerint az első telefonhívásra azt felelték, hogy nem mennek ki a helyszínre emiatt. A második hívásra már állítólag azt mondták, hogy mennek, de elfoglaltak, másfél óra múlva viszont azt közölték, hogy nem az ő hatáskörük a dolog,

kezdjenek az urnával amit akarnak, forduljanak a sajtóhoz.

Hegyesi szerint az urnát használták vasárnap, abban akár több száz szavazólap is lehetett, bejelentést tett a Nemzeti Választási Irodánál.

Az InfoRádió az ügyben kereste a Helyi Választási Iroda vezetőjét, aki szerint természetesen minden urnát szabályosan használtak fel, egyetlen szavazólap sem veszett el, a talált mozgóurna már hulladék volt, melyet a kukások hagyhattak el.

Az InfoRádió a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnál is érdeklődött. Onnan azt a választ kapták, hogy nem kaptak bejelentést vagy feljelentést az ügyben.

Kapcsolódó hírek