Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megszólalt a rendőrség: nem volt gyermekrablás Budakeszin, alaptalanul riogatott a polgármester

Megszólalt a rendőrség: nem volt gyermekrablás Budakeszin, alaptalanul riogatott a polgármester

„Gyermekeket próbáltak elrabolni idegenek két budakeszi óvoda környékéről” – idéztük szerdán este Győri Ottilia, Budakeszi polgármesterének közösségi médiás tényközlését, már a hírben is jelezve, hogy a városvezető posztjának alapjául szolgáló beszámoló ellenőrizhetetlen hitelességű.

A rendőrség csütörtökön közlemény adott ki az eset kapcsán, nyomatékosítva, hogy

„nincs és nem is volt gyermekrablás”.

Mint írták, a budakeszi rendőrök egy édesanya 2023. november 8-ai bejelentése alapján kezdtek adatgyűjtésbe és tanúkutatásba. A bejelentés szerint gyermekét egy ismeretlen férfi két nappal korábban el akarta vinni az óvoda udvaráról.

Valójában azonban az történt, hogy egy férfi tényleg érkezett 2023. november 6-án délután egy kisfiúért az óvodába, ám először rossz csoportban kereste. Az abba járó, azonos keresztnevű gyermek nem volt jelen, ezért a férfi elment – egészen addig a csoportig, ahol az általa keresett kisfiút megtalálta, majd

a szülők előzetes hozzájárulásával mozgásfejlesztésre vitte.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismételten és nyomatékkal figyelmeztet mindenkit a közösségi médiafelületek felelősségteljes használatára – olvasható a rendőrség közleményében, mely hozzáteszi: ellenőrizetlen, torz információk továbbítása félrevezető, egyetlen eredménye az alaptalan pánik okozása.

Győri Ottilia Facebook-oldalán továbbra is olvasható a téves információ, és a polgármester egyelőre nem osztotta meg követőivel a rendőrség cáfolatát sem.

Kapcsolódó friss hírek