Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Lemondásra szólították fel Borkait, miután a botránya után is ragaszkodik a székéhez

A hétfői és keddi hírek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a győri polgármester korrupciós- és szexbotránya érdemi következmények nélkül marad. Borkai Zsolt ugyanis kilép a Fideszből, még csak ki sem zárják – emlékeztetett a DK szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján, melyen arról beszélt, pártja felszóltja a győri polgármestert, hogy

azonnal mondjon le és távozzon a város éléről.

A vasárnap újraválasztott Borkai a győri városházán kedd délelőtt tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy kilép a Fideszből és „függetlenként” irányítja a következő öt évben a megyeszékhelyet, mintha mi sem történt volna.

A DK-s Barkóczi Balázs idézte a polgármestert, aki azzal indokolta kilépését, hogy nem akar morális hátrányt okozni a Fidesznek. A szóvivő úgy fogalmazott: Borkai a Fidesznek okozott szégyent lemosná, a városnak okozott szégyent azonban nem – ezzel beismeri, hogy fontosabb számára a Fidesz, mint Győr.

Jelezte, miután „a fideszes ügyészség” és a hatóságok továbbra sem nyomoznak, a DK Horvátországban feljelentést tett, hogy legalább ott vizsgálják ki a győri polgármester ügyét.