Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Simán elverték a horvátok Orbán aranylábújait

Gulácsi Péter gólt kap, mellette Kádár Tamás a Horvátország - Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a spliti Poljud Stadionban 2019. október 10-én.
Gulácsi Péter gólt kap, mellette Kádár Tamás a Horvátország - Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a spliti Poljud Stadionban 2019. október 10-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra kikapott csütörtökön a világbajnoki ezüstérmes horvát csapat vendégeként a spliti Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Luka Modric már az 5. percben vezetést szerzett a hazaiaknak, akik Bruno Petkovic duplájával már a szünetig háromgólos előnyre tettek szert.

A folytatásban kihagyott büntetőig és lesgólig jutottak a hazaiak, de sikerüket nem fenyegette veszély.

A horvátok 2004 óta, három döntetlen és egy vereség után először győzték le a magyarokat, akik ebben a párharcban továbbra is nyeretlenek idegenben.

A magyarok az éllovastól elszenvedett vereséggel továbbra is harmadik helyen állnak, de megmaradt az esélyük az Eb-részvétel kiharcolására, mivel a második szlovákok a Wales elleni döntetlennel csak egypontos előnyre tudtak szert tenni.

Marco Rossi szövetségi kapitány rendkívül letörten értékelte a magyar labdarúgó-válogatott vereségét, elsősorban nem is az eredményt, hanem a mutatott játékot fájlalta.

„Vitán felül sokkal jobb csapat a horvát, ezért ki lehet kapni 3-0-ra tőle, ez benne van a futballban, a szlovákok például 4-0-s vereséget szenvedtek tőlük szeptemberben. De nem így, nem ilyen formában! Ha ugyanolyan küzdelemben maradunk alul, mint Szlovákiával szemben, az nem gond, mert akkor az utolsó percig küzdöttünk” – fogalmazott csalódottan az olasz szakvezető, aki nem kívánt felelőst vagy bűnbakot keresni, mert nem egy, hanem sok játékos követett el nagyon komoly hibát.

„Idejöttünk és úgy játszottunk, mint a nyulak. Öt-hat gyermeteg hibát követtek el a játékosok, ebből három gólt kaptunk. A sorozatos korai hibák pedig csak növelték a bizonytalanságot. Ez volt a legrosszabb meccsünk, amióta én vagyok a kapitány”

– kesergett Rossi.

„Szívem szerint összetörnék mindent a teremben csalódottságomban, de úrrá kell lennem a helyzeten. Jelenleg nem találom a szavakat. Holnap viszont új nap jön, amikor a csapattal közösen meg kell találnunk a megoldást ahhoz, hogy vasárnapig talpra álljunk” – mondta.

A válogatott vasárnap 18 órától a sereghajtó Azerbajdzsánt fogadja a Groupama Arénában, s mindenképpen nyernie kell, hogy esélye maradjon az első két hely megszerzésére.