24.hu: Borkaiék jachtozása előtt 250 milliót vettek ki egy Rákosfalvyhoz köthető cégből

Hetekkel azelőtt, hogy a Borkai Zsoltról szivárogtató blog szerint a győri fideszes polgármester és barátja, Rákosfalvy Zoltán ügyvéd egy jachton múlatta az időt, 250 millió forintos osztalékot vett ki az Immobilien Trade Center Kft.-ből a luxemburgi tulajdonos képviselője – derítette ki a 24.hu.

Mindez azért érdekes, mert az Immobilien Trade Center volt az a cég, amely – akkor még SR Invest Logistics Kft. néven – 2012-ben eladta a Győr mellett terjeszkedő Audinak azokat a szántóföldeket, ahol aztán az autógyár felhúzta a magyarországi logisztikai központját.

A területeket pedig az Audi terjeszkedési terveivel szinte egy időben vásárolta fel a győri önkormányzatnak is dolgozó Rákosfalvy. A szántókat aztán hamar ipari célú területekké minősítette az önkormányzat, Rákosfalvy tulajdonrésze ezután került át a jelenleg Immobilien Trade Center Kft. néven futó cég tulajdonába.

A 24.hu kutakodása szerint a céget direkt úgy alakították ki, hogy Magyarországról ne lehessen követni a benne lévő pénzek útját, tulajdonosa pedig egy luxemburgi bejegyzésű offshore cég lett.

A hivatalos beszámoló szerint a kivétel után is maradt egyébként majdnem 3,5 milliárd forint a szóban forgó cég eredménytartalékában.

Kapcsolódó hírek