Már 10-12 napja halott lehetett a szombaton Óbudán megtalált nő

A rendőrség egy 26 éves budapesti férfit, az áldozat barátját gyanúsítja annak a 18 éves, szintén fővárosi lánynak a meggyilkolásával, akinek a holttestét az óbudai Ladik utcában találták meg szombaton.

A BRFK szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, a feltételezett elkövető párkapcsolatban élt a lánnyal. A gyanúsítottat szeptember 24-én, tehát még az áldozat holttestének megtalálása előtt állították elő a rendőrök a XIII. kerületből, mivel igazoltatása közben hamis adatokat adott meg.

A férfiről személyazonosságának tisztázása után kiderült, a Tatabányai Járásbíróság lopás és magánlaksértés miatt körözi, ezért őt a Győr-Moson-Sopron megyei büntetés-végrehajtási intézetbe szállították. A gyanúsított innen került ismét a BRFK-ra, ahol kihallgatása a sajtótájékoztató idején is tartott.

Az már a rendőrségi szemle során kiderült, hogy a nőt bántalmazták, halálát idegenkezűség okozta. A BRFK ezért akkor halált okozó testi sértés miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettessel szemben. Az áldozatot a helyszínen nem tudták azonosítani, nem voltak nála okmányok, később pedig kiderült,

már megtalálása előtt 10-12 nappal halott lehetett.

A rendőrség nem erősítette meg azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint az áldozat arcát valamilyen maró anyaggal torzították volna el. Az ügyet emberölés bűntettére módosították.

Kapcsolódó hírek