A Medián szerint is fej fej mellett Tarlós és Karácsony

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje (j2) ellenzéki politikusok társaságában sajtótájékoztatóra érkezik Budapesten, a Szabadság híd pesti hídfőjénél 2019. július 5-én.
Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje (j2) ellenzéki politikusok társaságában sajtótájékoztatóra érkezik Budapesten, a Szabadság híd pesti hídfőjénél 2019. július 5-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Medián legfrissebb közvélemény-kutatása szerint fej fej mellett áll Tarlós István és Karácsony Gergely: az ellenzéki főpolgármester-jelölt a biztos szavazók körében egy százalékra közelítette meg Budapest megafonnal óbégató vezetőjét.

A hvg.hu által közölt felmérés szerint a megkérdezettek közül

Tarlósra a biztos választók 48 százaléka, míg Karácsonyra a 47 százaléka adná a voksát,

a maradék 5 százalék Puzsér Róbertet támogatná.

A közvélemény-kutatás szerint a budapesti szavazók körében is a Fidesz a legnépszerűbb, az ellenzéki pártok összesített eredménye meghaladja a kormánypártét: a biztos szavazók körében 10 százalékpont az előnyük. A cikk szerint a fővárosban a Momentum a legerősebb ellenzéki erő, hajszálnyival megelőzve a DK-t.

Nemrég az Iránytű Intézet mérte fej fej mellé Tarlóst és Karácsonyt, miközben a kormányközeli Nézőpont a jelenlegi főpolgármester „hatalmas” előnyéről és támogatottságáról szállítja rendületlenül a híreket.

Kapcsolódó hírek