Momentum: Hazudott Trócsányi, ezért nem lesz EU-biztos

Egyelőre nem lesz uniós biztos az Orbán Viktor által „nagyszerű embernek” titulált Trócsányi László, miután csütörtökön összeférhetetlenséget állapított meg nála az Európai Parlament jogi bizottsága (JURI).

A kínos felsülés kapcsán a Momentum azt írja, Trócsányi hazudott a JURI meghallgatásán, amikor azt állította, hogy 2014 és 2019 között a résztulajdonában lévő Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda „nem vállalt kormányzati megbízásokat”.

Ezzel szemben – írja a Momentum, fotókkal bizonyítva –, 2018-ban Trócsányi ügyvédi irodája zsíros szerződést kötött a Miniszterelnökséggel, amely alapján egy paksi bővítésről szóló perben a magyar kormányt képviselte, és jogi tanácsadást is végzett a Miniszterelnökséget vezető miniszternek.

❗ Kiderült: Trócsányi László hazudott az Európai Parlament jogi bizottságának (JURI) meghallgatásán, amely az…

Posted by Momentum Mozgalom on Thursday, September 26, 2019

Az állammal seftelő, közpénzek körül mutyizó fideszes, egykori igazságügyi miniszter előélete tehát nem jó ajánlólevél az uniós biztosi posztra, letagadva pedig még inkább.

Azért bántják, mert bevándorlás

Trócsányi bukását a kormánykommunikáció teljesen máshogy értékeli: szerintük „politikai boszorkányüldözés folyik, ugyanis ő volt az, aki részleteiben kidolgozta és elfogadta azokat a törvényeket, amelyek megállították a bevándorlást Magyarországon”.

Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő csütörtökön Brüsszelben arról magyarázott, a bevándorlást korlátozó jogi szabályok elfogadása miatt az európai baloldal támadást intézett Trócsányi Lászlóval szemben.

Kapcsolódó hírek