Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Orbán megmagyarázta, miért bukott el Trócsányi

Trócsányi László segített megvédeni Magyarországot a migrációtól, és most ezt „dörgölik az orra alá” – magyarázta péntek reggel a Kossuth propagandarádióban Orbán Viktor, akinek ezek szerint kimaradt, hogy a „nagyszerű ember” kamuzott azzal kapcsolatban, hogy állami megbízások körül mutyizott az ügyvédi irodája.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: Trócsányi László korábbi igazságügyi miniszter nemzetközi tekintélyű jogtudós, tapasztalt diplomata, a legalkalmasabb ember arra, hogy az Európai Bizottság tagja legyen.

Ám „van neki egy bűne”, segített a kormánynak megvédeni Magyarországot a migrációtól,

az ő segítségével alkották meg a jogszabályokat ahhoz, hogy senki se érkezhessen okmányok nélkül, szabálytalanul az ország területére – leplezte le az összeesküvést Orbán.

„Ezt dörgölik most az orra alá”, de nem szemből támadnak, hanem egy „sunyi oldalvágást” tettek, és nem a szakmai, hanem a jogi bizottságban szavaztak ellene, pártalapon – magyarázta, hozzátéve: csütörtökön beszélt Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság megválasztott elnökével, és abban maradt vele, hogy megvárják, amíg írásba adják a jogi bizottság véleményét.

Kaphat még egy esélyt

Trócsányi egyébként még reménykedhet: David Sassoli, az Európai Parlament elnöke csütörtök este arra kérte a képviselő-testület jogi bizottságát (JURI), hogy tárgyalja újra a magyar és a román biztosjelölt összeférhetetlenségéről hozott ajánlását – írta meg a Népszava. Az elnök szóvivője a Twitteren jelentette be, hogy a JURI hétfő délelőtt ismét összeül.