Elmagyarázta Szájer, miért bukott meg Trócsányi végleg

Politikai lincselés történt, állítólag.

Gyáva döntésnek nevezte Szájer József fideszes EP-képviselő az Európai Parlament jogi bizottságának (JURI) hétfői, újabb határozatát, amely szerint összeférhetetlenség van Trócsányi László biztosi pozíciója, valamint a Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda tevékenysége között.

Mint ismert, Trócsányi múlt héten már lepattant az EU-biztosi pozícióról, majd a bizottság ma 12:9 arányban megerősítette korábbi döntését.

A JURI döntése Szájer szerint a szakbizottság politikai megoszlását tükrözi. A fideszes úgy tudja, az EP jogi bizottságának eljárása

a magyar biztosjelölttel szembeni „politikai lincselés”, „durva és gyáva” akció a szakbizottság baloldali politikai erőinek részéről.

Semmilyen módon nem akarták támogatni Trócsányi László jelölését, büntetést akartak kiszabni rá, amiért megvédte a magyar polgárokat, amiért ő volt a jogi határzár létrehozója – magyarázta Szájer, akiben ezek szerint fel sem merült, hogy azért gáncsolták el Trócsányit, mert Európában egyáltalán nem magától értetődő, hogy egy politikus ügyvédi irodája zsíros állami megbízásokat szakítson.

Megszólalt Trócsányi is

Trócsányi László a Twitteren reagált az újabb felsülésére. Sorai szerint megdöbbent a döntésen, igazságtalanságot, a demokrácia alapvető elveinek be nem tartását emlegette.

„A hivatkozott döntés valójában hazugságok, kontextusból helytelenül kiemelt és tendenciózusan tálalt tények összetákolt gyűjteménye”

– írta, hozzátéve, nincs más választása, minthogy megfontolja, igazát az illetékes bíróság előtt védje meg.

Ezek is érdekelhetnek