Időjárás

Riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat több megyére

Baleset

Tartálykocsi és személyautó ütközött Nagybajomnál, egy ember meghalt

Belföld

Elbocsátják a Continental makói gyárából a magyar dolgozókat, akik a vendégmunkásokat tanították be

Áder: az a legolcsóbb energia, amelyet meg sem termelünk

RövidenRöviden
Áder János köztársasági elnök felszólal az ENSZ-klímacsúcson a világszervezet New York-i székházában 2019. szeptember 23-án.
Áder János köztársasági elnök felszólal az ENSZ-klímacsúcson a világszervezet New York-i székházában 2019. szeptember 23-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Magyarország Virtuális erőmű programját ajánlotta az ENSZ-klímacsúcs résztvevőinek figyelmébe hétfői New York-i felszólalásában Áder János. A mindentaláíró elnök a plénum előtt elmondta, hogy a 10 éve indult program lényege és filozófiája szerint az a legolcsóbb energia, amelyet meg sem termelünk. „A program keretében eddig több energiát takarítottunk meg, mint ami a magyarországi atomerőmű teljesítményének egy negyede” – magyarázta a magyar energetikai perpetuum mobile csodát Áder.

A klímacsúcson a magyar államfő bejelentette, hogy Magyarország a következő három esztendőben állítólag közel 6 millió dollárt fordít majd a nemzetközi klímafinanszírozásra, aminek egy részével a Zöld Klímaalapot támogatja a globális felmelegedés elleni küzdelemben.

Áder János leszögezte, hogy a klímára nem nyilatkozatok, kommunikációs versenyek hatnak, hanem csakis a végrehajtott programok.

Magyarország a jövőben is minden tőle telhetőt megtesz, hogy a közös párizsi célunk teljesüljön – mondta és hozzáfűzte, hogy ha mindenki hasonlóan cselekszik, akkor van remény.

Ezek is érdekelhetnek

Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével tárgyalt

Áder János felkérte Orbán Viktort az új kormány megalakítására

Áder János szatírnak öltözött és még utoljára arról beszélt: fontos a teljesítmények elismerése

Áder János védelmébe vette a magyarországi akkumulátorgyárakat

Történelmi aszály volt tavaly az OMSZ szerint

Rossz hírek érkeztek Ferenc pápa állapotáról