Orbán: a baloldal szavazókat importál, amikor behozza a migránsokat

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az Atreju nevű rendezvényen, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján Rómában 2019. szeptember 21-én.
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az Atreju nevű rendezvényen, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján Rómában 2019. szeptember 21-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján vett részt Orbán Viktor szombaton Rómában, mondanivalójának lényege pedig szokás szerint az általa vizionált migránsveszély körül forgott.

Orbán Viktor Giuseppe Conte olasz miniszterelnöknek azt mondta, abban nem tud segíteni Magyarország, hogy bárhonnan a területére migránsokat hozhassanak be. Orbán szerint az európai egység nagy próbatétel előtt áll, amit a migráció okoz. Vannak ugyanis országok, ahol a migráció sikeres volt, és a népesség egy része már nem a keresztény kultúrához tartozik, így az ő fejükben az van, hogy miként tud együtt élni két teljesen különböző kultúra egy országban.

Az európai országok másik részében – így Magyarországon is – azonban „nulla muszlim migráns van”

– mesélte, hozzátéve: ők azon dolgoznak, hogy ne legyenek ilyen dilemmáik az együttélésről.

Orbán Viktor úgy tudja a baloldalnak érdekeltsége van a migrációban, mert

valójában szavazókat importál, amikor behozza a migránsokat. Azt gondolják, a migránsok sosem fognak egy keresztény alapokon álló politikát támogatni, és ha sokan jönnek, lecsökken, majd megszűnik az esélye, hogy Európában keresztény alapokra politikát építve lehessen többséget szerezni

– magyarázta.

A miniszterelnök a keresztény szabadsággal kapcsolatban arról hablatyolt: jogunk van megvédeni a saját keresztény életformánkat, szabadok vagyunk, hogy megvédjük azt.

Az Európai Bizottság új elnöke olyan portfóliót akar létrehozni, amelynek neve az európai életforma védelme, remélhetőleg ez létre is jön a testületben – tette hozzá.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az olyan gondolkodásúak, mint „mi Magyarországon és itt Olaszországban”, kisebbségben vagyunk az európai politikai elitben, de többségben a nép és az emberek között. Az ellenfeleink nagyok, gazdagok erősek és jól szervezettek, ezért nekünk igazságtalanul nehéz harcot kell vívnunk a jó ügyért – magyarázta, hozzátéve: ez így is marad, de nem szabad önsajnálatba esni, hanem annak a mondásnak megfelelően kell élni, hogy

„bízzál Istenben és tartsad szárazon a puskaport!”

Kapcsolódó hírek