Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Nem engedtek be egy vakvezető kutyás férfit az IKEA éttermébe

Nagybevásárlás után az egyik magyarországi IKEA éttermében szeretett volna enni vakvezető kutyájával Sándor és párja, azonban kutyája miatt nem engedték be oda – tudta meg a Blikk.

A férfi szerint hiába mondta, hogy kutyája, Ikon vakvezető eb, az étterem munkatársa kedvesen, de határozottan megtagadta a belépést. A gazdi szerint a kutya minden szükséges papírja nála volt, a vakvezető-igazolványa is. Párja édesapja beírt a panaszkönyvbe, azután továbbálltak.

Az IKEA később megszólalt az ügyben, és azt közölték, tévesen nem engedte be a munkatársuk Sándorékat.

„Lakberendezési vállalatunk tisztában van a szabályozásokkal, ám sokkal pontosabb tájékoztatásra van szükség a munkatársak körében. Mindhárom IKEA áruház kutya- és macskabarát (budaörsi áruházunkba más kiskedvencek is bevihetők), a segítőkutyák előtt pedig az éttermek, kávézók és bisztrók is nyitva állnak”

– közölte az áruházlánc a Blikkel.

Mezősi Tamás, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kuratóriumi elnöke a lapnak arról is beszélt, hogy manapság egyre ritkább, hogy méltánytalan megkülönböztetés éri a látássérülteket, volt olyan eset, mikor az utasok világosítottak fel egy buszsofőrt, miután akadékoskodni kezdett.