Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Mától használt bútorokat is lehet venni az IKEA-ban

Mától használt bútorokat is lehet venni az IKEA-ban

Június 15-én elindult az IKEA „Bútorok második élete” névre keresztelt szolgáltatása, melynek keretében visszavásárolják és újra eladják a jó állapotú, biztonságos bútoraikat.

A 24.hu azt írja, kezdetben a soroksári IKEA fogadja és értékesíti a lakberendezési termékeket, melyekhez egyéves garanciát ad az áruházlánc, leszámítva azokat a sérüléseket, melyek már eladáskor a terméken voltak.

Aki megválna a már megunt IKEA-darabjától, az a cég erre a célra fejlesztett honlapjára feltöltheti a bútorról készült fotókat és a termékleírást. Az IKEA ezután elbírálja, hogy a termék valóban használható-e más számára, árajánlatot ad, mely legtöbb esetben az eredeti vételár 30 százaléka.

Ennél akkor ajánl többet, ha kifejezetten jó állapotban van a termék. Ha tetszik a kínált összeg, nekünk kell elvinnünk azt – összeszerelve – az IKEA-ba, amit aztán a soroksári áruház leértékelt részlegén próbálnak majd eladni.

Érdemes még tudni, hogy a bútorért nem pénzt kap az eladó, hanem egy ajándékkártyát, amire feltöltik a termék árát, és amit nyilván az IKEA-ban lehet levásárolni.

Az IKEA ezen szolgáltatása Csehországban és Szlovákiában 2017 novembere óta működik eredményesen, mostanra több mint 11 000 bútort sikerült újraértékesíteni. Szlovákiában átlagosan 80, míg Csehországban 350 bútordarab kap havonta második esélyt.