Politika

7 propagandista távozott a Hír TV-től – minden cégvezető nagyon figyeljen, mostantól bárhol felbukkanhatnak!

Baleset

Tartálykocsi és személyautó ütközött Nagybajomnál, egy ember meghalt

Időjárás

Riasztást adtak ki ónos eső miatt csütörtökre, vastag jégpáncél alakulhat ki – itt vannak a pontos részletek

Mától használt bútorokat is lehet venni az IKEA-ban

Harta ViktorHarta Viktor
Mától használt bútorokat is lehet venni az IKEA-ban

Június 15-én elindult az IKEA „Bútorok második élete” névre keresztelt szolgáltatása, melynek keretében visszavásárolják és újra eladják a jó állapotú, biztonságos bútoraikat.

A 24.hu azt írja, kezdetben a soroksári IKEA fogadja és értékesíti a lakberendezési termékeket, melyekhez egyéves garanciát ad az áruházlánc, leszámítva azokat a sérüléseket, melyek már eladáskor a terméken voltak.

Aki megválna a már megunt IKEA-darabjától, az a cég erre a célra fejlesztett honlapjára feltöltheti a bútorról készült fotókat és a termékleírást. Az IKEA ezután elbírálja, hogy a termék valóban használható-e más számára, árajánlatot ad, mely legtöbb esetben az eredeti vételár 30 százaléka.

Ennél akkor ajánl többet, ha kifejezetten jó állapotban van a termék. Ha tetszik a kínált összeg, nekünk kell elvinnünk azt – összeszerelve – az IKEA-ba, amit aztán a soroksári áruház leértékelt részlegén próbálnak majd eladni.

Érdemes még tudni, hogy a bútorért nem pénzt kap az eladó, hanem egy ajándékkártyát, amire feltöltik a termék árát, és amit nyilván az IKEA-ban lehet levásárolni.

Az IKEA ezen szolgáltatása Csehországban és Szlovákiában 2017 novembere óta működik eredményesen, mostanra több mint 11 000 bútort sikerült újraértékesíteni. Szlovákiában átlagosan 80, míg Csehországban 350 bútordarab kap havonta második esélyt.

Ezek is érdekelhetnek

Bezár az összes IKEA áruház

Visszatér az X-Faktor

Hatalmas sor kígyózott már reggel 9 előtt a soroksári IKEA-nál – fotó

Megrohanták az emberek az újranyitott IKEA-t

Újra kinyitnak az IKEA-áruházak

Két telitalálatos is volt a Skandináv lottón, valakik egyenként 272 milliót nyertek