Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Kövér: a plébánosok felelőssége, hogy megfelelően szavazzanak a hívek

Augusztus végén zajlott a Reformátusok Szárszói Konferenciája, melyen Kövér László házelnök, Trócsányi László EU-biztosjelölt és Bogárdi Szabó István dunamelléki püspök, a református zsinat lelkészi elnöke is és alaposan körbejárták a kereszténydemokráciát.

A rendezvényről készült videón a püspök például arra a kérdésre, hogy az egyháznak és a politikának van-e dolga egymással, igennel válaszolt. Szerinte a kettő szétválasztása mesterséges dolog.

Kövér László pedig azon polemizált, hogy szavazhat-e keresztény ember olyan pártra, amelyet ő nem tart kereszténynek. Szerinte ugyan a hitből nem fakad kötelező pártelkötelezettség, de

„keresztény ember nem szavazhat olyan pártokra, amelyek nyíltan vagy a gyakorlatukban tagadják a keresztény hitelveket, meg az abból fakadó gyakorlati következményeket”.

A házelnök ezután azt mondta,

a legrosszabb kereszténydemokrata politika is jobb, mint a legjobb nem keresztény politika.

Kövér szerint „minimum skizofrénia”, ha egy gyakorló keresztény olyan pártra szavaz, mely nyíltan vagy kevésbé nyíltan, tetteiben tagadja meg a kereszténység programját. Szerinte hogy ez a helyzet ne állhasson elő, az

„a közösség felelőssége, adott esetben az egyházi közösségekről beszélek, beleértve a lelkészeket és a plébánosokat is”.