Egy felmérés szerint a budapestiek 56 százaléka látja Tarlóst jó főpolgármesternek

Tarlós Istvánt a fővárosiak 56 százaléka tartja alkalmasnak a főpolgármesterségre, és csak 34 százalékuk kételkedik ebben, Karácsony Gergelyt a budapestiek 32 százaléka tartja alkalmasnak, 53 százaléka pedig nem – közölte közvélemény-kutatása alapján a kormányközeli Nézőpont Intézet hétfőn.

Az augusztus 29. és szeptember 7. között Budapesten, ezer ember megkérdezésével lezajlott közvéleménykutatás szerint a magukat baloldalinak nevező szavazók 43 százaléka állítólag Tarlós István győzelmére, 41 százaléka pedig Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok jelöltjének győzelmére számít az önkormányzati választáson.

Hozzátették: a budapestiek 60 százaléka Tarlós István, a Fidesz-KDNP jelöltje, 18 százaléka Karácsony Gergely, 1 százaléka Puzsér Róbert győzelmére számít. A kormánypártiak 88 százaléka veszi biztosra Tarlós István újbóli megválasztását, és csak három százalékuk gondolja, hogy az ellenzéki pártok jelöltje legyőzi a választáson.

A kutatásból kiderült az is, hogy Puzsér Róbertet a szavazók tizenegy, a „nemzeti baloldali” Thürmer Gyulát hat, Berki Krisztiánt pedig egy százalékuk nevezte alkalmas jelöltnek – tették hozzá.

A biztos szavazók 52 százaléka Tarlós Istvánt, 42 százaléka Karácsony Gergelyt, 6 százaléka pedig Puzsér Róbertet támogatja. Ez minimális emelkedés Tarlós István esetében és hasonló csökkenés Karácsony Gergely támogatottságában.

Kapcsolódó hírek