Baleset

Szörnyű baleset Nyárlőrinc határában, egy ember meghalt

Időjárás

Harmadfokú, piros riasztást adtak ki az ónos eső veszélye miatt

Baleset

Tartálykocsi és személyautó ütközött Nagybajomnál, egy ember meghalt

Gyurcsány: Orbán barátai sorra buknak el Európában

„A brit parlament tegnap elutasította a megegyezés nélküli brexit és az előrehozott választások tervét, amit Boris Johnson miniszterelnök, a magyar kormányfő barátja terjesztett a Ház elé. A szigetország törvényhozása ezzel újra figyelmeztette Európa ellenségeit: nem kérnek a megosztásból, a bezárkózásból, a szélsőségesek diktátumaiból” – írja Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke szerint „a mai huszonévesek […]

RövidenRöviden

„A brit parlament tegnap elutasította a megegyezés nélküli brexit és az előrehozott választások tervét, amit Boris Johnson miniszterelnök, a magyar kormányfő barátja terjesztett a Ház elé. A szigetország törvényhozása ezzel újra figyelmeztette Európa ellenségeit: nem kérnek a megosztásból, a bezárkózásból, a szélsőségesek diktátumaiból” – írja Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke szerint „a mai huszonévesek számára már természetes, hogy egy nyitott, lehetőségekkel teli, befogadó Európában élünk. A náluk idősebb generációknak azonban mind a mai napig meghatározó élmény Magyarország uniós csatlakozásának pillanata, a közös Európa álmának beteljesülése”.

Gyurcsány szerint

Orbán Viktor és Európa-ellenes barátai, Salvini, Strache és Johnson ezt az álmot próbálják meg széttörni,

és elhitetni velünk, hogy a nyitottság helyett a bezárkózás, a szövetségek helyett az ellenségkeresés, az egyesült Európa helyett a nemzeti sovinizmus szolgálja az itt élő polgárok érdekeit.

„Ennek a politikának az eredménye ma már mindenki előtt ismert. Salvini és Strache elbuktak, Boris Johnson ha így folytatja, napokon belül bukni fog. Ahogy törvényszerűen bukni fog Orbán is, hiszen ez Magyarország és Európa érdeke” – írja, hozzátéve: a DK továbbra is kiáll az integráció jövője, az Európai Egyesült Államok eszméje mellett. „Kiállunk a tanulás, a munka és a lakóhely megválasztásának szabadsága, a munka méltóságát biztosító európai minimálbér és a magyar családok érdekeit szolgáló európai családi pótlék bevezetése mellett” – olvasható a bejegyzésben.

Ezek is érdekelhetnek

Karsai Dánielt szenvedésre ítélte a Fidesz a Parlamentben

Orbán Viktor: Ukrajna uniós tagsága nem esik egybe Magyarország nemzeti érdekeivel

Gyurcsány Ferenc nagy bejelentést tett: most tényleg jön a Gyurcsány-show

Donáth Anna beleszállt Gyurcsányba: „a Momentum az utolsó mohikán”

Gulyás Gergely: továbbra is Gyurcsány Ferenc a főnök

Fidesz: Gyurcsányék cserben hagyták a nyugdíjasokat