Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Orbán levelet írt minden magyar nevében a megbukott Salvininek

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Matteo Salvini olasz belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes határszemlén Röszkénél 2019. május 2-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Matteo Salvini olasz belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes határszemlén Röszkénél 2019. május 2-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Levélben fejezte ki nagyrabecsülését és köszönetét Orbán Viktor Matteo Salvininek, az eddigi olasz kormányzó párt, a Liga vezetőjének azért a munkáért, melyet az elmúlt időszakban Olaszországért és egész Európáért, benne Magyarországért végzett – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

„Biztosítom Önt arról, hogy mi, magyarok soha nem fogjuk elfelejteni, hogy Ön volt az első olyan nyugat-európai vezető, aki meg akarta akadályozni az illegális migránsok Európába özönlését a Földközi-tengeren keresztül”

– mesélte Orbán Viktor.

„Függetlenül az olasz belpolitikai folyamatok jövőbeni alakulásától és attól, hogy más-más európai pártcsaládhoz tartozunk, mi harcostársként tekintünk Önre az európai keresztény örökség megőrzése és a migráció megállítása érdekében folytatott küzdelmek során. Jövőbeni feladatai ellátásához sok sikert és jó egészséget kívánok Önnek” – vigasztalta Matteo Salvinit a magyar kormányfő.

Salvini tegnap került parkolópályára, miután eltaktikázta magát: Orbán szélsőjobbos haverja előzőleg felrúgta a kormánykoalíciót, abban a reményben, hogy előrehozott választások jöhetnek, de az olasz államfő ehelyett újra Giuseppe Contét bízta meg a kormányalakítással, aki Salvini fasisztái helyett ezúttal a baloldallal lépett koalícióra.